© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş İçin Kırmızı Alarm! Afrika Sıcakları 40 Dereceyi Aşacak

Kahramanmaraş'ta bunaltıcı sıcaklar kapıda. 19 Temmuz'dan itibaren etkili olacak Afrika sıcakları için Prof. Dr. Orhan Şen'den önemli uyarılar geldi.

Kahramanmaraş'ta yeni haftaya sıcak hava alarmıyla giriliyor. Afrika üzerinden Türkiye'ye ulaşacak sıcak hava dalgasının etkisiyle kentte hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken, uzmanlar hem sağlık hem de yangın riski konusunda peş peşe uyarılarda bulundu.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Çok Üzerine Çıkacak

Meteorolojik tahminlere göre 19 Temmuz Pazar günü etkisini göstermeye başlayacak sıcak hava dalgası, 22 Temmuz'a kadar kent genelinde etkili olacak.

Bu süreçte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacağı, özellikle öğle saatlerinde bunaltıcı seviyelere ulaşacağı öngörülüyor.

Vatandaşların güneşin en dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarıda bulunmamaları, bol sıvı tüketmeleri ve güneşten korunmaları tavsiye ediliyor.

Uzmanlar Uyardı

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye genelinde sıcaklıkların hafta sonundan itibaren 3-4 derece daha artacağını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz kuşağının bu sıcak hava sisteminden en fazla etkilenecek bölgeler arasında yer aldığını belirten Şen, düşük nem nedeniyle kuru sıcak hissinin daha yoğun yaşanacağını ifade etti.

Yetkililer, sıcak hava dalgası boyunca hem kişisel sağlık tedbirlerinin hem de çevrenin korunmasına yönelik önlemlerin ihmal edilmemesi çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

3 Aylık Takip Sonuç Verdi! Kahramanmaraş'ta Uyuşturucu Şebekesine Darbe

Kahramanmaraş'ta 3 ay süren narkotik operasyonunda 30 şüpheli yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 25 kişi tutuklandı, çok sayıda uyuşturucu ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta Aile Dramı! Babasını Korumak İsteyen Kardeş Ağabeyini Bıçakladı

Kahramanmaraş'ta aile içi kavga kanlı bitti. Babasını darp ettiği öne sürülen genç, kardeşi tarafından bıçaklandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Milletvekili Zuhal Karakoç: "Çocuklarımız İçin Güvenli Dijital Geleceği Birlikte İnşa Edeceğiz"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan okul olayları ile dijital risklerin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Akpınar Şeyh Şamil Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen mahalle toplantılarının 98.'si, Şeyh Şamil Mahallesi’nde yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Türkoğlu Derebaşı Sokak’ta Sıcak Asfalt Serimine Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Gaziler Mahallesi’nde ulaşımın yoğun olarak kullanıldığı Derebaşı Sokak’ta sıcak asfalt serimine başladı. Yaklaşık 1,5 kilometrelik arter baştan sona sıcak asfaltla kaplanacak.

Kahramanmaraşlı Kıbrıs Gazilerinin Hatıraları Kitap ve Belgeselle Geleceğe Taşınıyor

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kahramanmaraşlı kahramanlarının tanıklıkları kitap ve belgeselle gelecek nesillere aktarılıyor. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle oluşturulan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan çalışmanın tanıtım programı 17 Temmuz Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜM HABERLER