Kahramanmaraş Havalimanı'nda Neler Oluyor?
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Havalimanı’nda gazi ve şehit ailelerinin yakınlarının da içerisinde yer aldığı personele mobing uygulandığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.
Kahramanmaraş Havalimanı’nda çalışan personele mobing uygulandığı haberleri kamuoyunda sıklıkla yer bulurken, son olarak Anadolu Kahramanmaraş Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği’nin bu konudaki girişmelerinin engellendiği ve tehdit edildiği iddiası üzerine CHP’li Ali Öztunç harekete geçti.
İddialara açıklık getirilmesini ve sorunların çözülmesini savunan Öztunç konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın masasına getirdi. Öztunç, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede Bakan Turhan’dan şu sorularına yazılı olarak yanıt vermesini istedi;
Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili yoğun şikâyetler gelmektedir. Özellikle (gazi ve şehit yakını dahil olmak üzere) çalışan personele yönelik mobing iddiaları, temizlik ve özel güvenlik firmaları üzerinden alınan personellerin çoğunluğunun havalimanı yöneticilerinin yeğeni, kardeşi ve yakınları olduğu, ihtiyaç fazlası personel alımı ile işletmeyi zarara uğratıldığı iddia edilmektedir.
Buna istinaden;
1- Kahramanmaraş havalimanına haftada kaç uçak inmektedir? Havalimanında verilen yer hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmakta mıdır? Yer hizmetlerinde çalışan personel sayısı yeterli midir?
2- Bu havalimanında çalışan kadrolu veya taşeron temizlik görevlisi sayısı ve resmi güvenlik görevlisi ile özel güvenlik görevlisi sayıları nedir?
3- Havalimanında çalışan (taşeron veya kadrolu personelden) havalimanı üst düzey yönetimiyle akrabalığı olan kaç kişi çalışmaktadır? Bunların isimleri nedir?
4- Havalimanı çalışanlarına mobing uygulandığı doğru mudur? Bu konu ile ilgili Bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet var mıdır? Var ise herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma sonucu ne olmuştur?
5- Gazi ve şehit yakınlarına uygulanan mobinge karşı Anadolu Kahramanmaraş Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği’nin girişmelerinin engellendiği ve tehdit edildiği doğru mudur?
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.