Kahramanmaraş Emniyeti'nden Başarılı Operasyon: 115 Kişi Gözaltında
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 8 Temmuz - 15 Temmuz 2024 tarihleri arasında yürütülen operasyonlar kapsamında önemli sonuçlar elde etti.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan toplam 115 kişi gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Bu kişilerden 59'u tutuklandı.
Operasyonlar sırasında ele geçirilenler arasında 135,58 gram metamfetamin, 43,61 gram esrar, 59,18 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ve 428 adet sentetik ecza bulunuyor. Ayrıca, 9 ruhsatsız tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği de güvenlik güçlerince ele geçirildi.
Trafik ekipleri de trafik güvenliğini olumsuz etkileyen ve gürültü kirliliğine neden olan araçlara yönelik denetimlerini sürdürdü. Bu kapsamda, yüksek sesle müzik dinlemekten 167 araca ve abartı egzoz kullanımından 44 araca işlem yapıldı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, genel güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.