Kahramanmaraş Elbistan’da Hacı Esat Efendi Caddesi Büyükşehir’le Yenileniyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da 6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan rezerv alanların en önemli arterlerinden Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Yaklaşık 6 kilometrelik arterde sıcak asfalt öncesi zemin hazırlıkları gerçekleştiriliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu, güvenli bir seyahat imkânı sunmak amacıyla yol yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de yoğun bir çalışma programı yürüten Büyükşehir Belediyesi, özellikle deprem sonrası yeniden yapılaşmanın hız kazandığı bölgelerde ulaşım ağını güçlendirmeye öncelik veriyor.
Bu kapsamda Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Elbistan’da önemli bir ulaşım yatırımı için sahada yoğun mesai harcıyor. İlçe merkezinde 6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan rezerv alanların ulaşımını sağlayan en önemli arterlerden biri olan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Yaklaşık 6 kilometre uzunluğa ve 25 metre genişliğe sahip olan caddede ekipler tarafından asfalt öncesi zemin hazırlıkları titizlikle yürütülüyor.
Yolun uzun ömürlü ve dayanıklı olması amacıyla altyapı düzenlemeleri ve zemin iyileştirme çalışmaları büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda dolgu, sıkıştırma ve yol temelinin hazırlanması gibi işlemler etap etap sürdürülüyor.
Bölgede devam eden konut ve yapılaşma faaliyetleriyle eş zamanlı olarak yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Hacı Esat Efendi Caddesi’nde asfalt serim işlemlerine başlanacak. Modern standartlara uygun şekilde inşa edilecek yeni yol hem bölgedeki ulaşım akışını rahatlatacak hem de rezerv alanlarda yaşamın daha düzenli ve konforlu bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlayacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarında Ahmet Taşağıl ile Eski Türk Tarihine Yolculuk
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Eski Türklerin devlet geleneği, inanç sistemi, sanat anlayışı ve günlük yaşamına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Kitap Fuarı’nda Pazartesi Günü Zengin ve Toker Okurlarla Buluşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 19 Ekim Pazartesi günü çocuk edebiyatı yazarı Salih Zengin ve eğitimci yazar Orhan Toker, KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Türk Futbolunun Efsane İsimleri Spor Şehri Kahramanmaraş’ı Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Mehmet Özdilek’in katılımıyla 20 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” düzenleyecek. Saat 16.00’da başlayacak programa tüm sporseverler davet edildi.
Türk Futbolunun Efsane İsimleri Spor Şehri Kahramanmaraş’ı Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Mehmet Özdilek’in katılımıyla 20 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” düzenleyecek. Saat 16.00’da başlayacak programa tüm sporseverler davet edildi.