Kahramanmaraş El Sanatları Aziz Sancar Türk Kültür Merkezinde
GÜNDEMKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Binnur Özkar’ ın girişimleri ile Kahramanmaraş el sanatları sergisi Amerika’da Aziz Sancar Türk Kültür Merkezinde ziyarete açıldı.
Konu ilgili olarak Dr. Özkar” Aziz Sancar Vakfının Türk kültürünün tanıtımı ve Türk öğrencilere olan desteğine katkı sağlamak amacıyla Kahramanmaraş el sanatlarını sergilemek istedik.
Öncelikle yönetim kurulu üyemiz Nazlı Ceylan Balduk Kurtul ve Başkanımız Şahin Balcıoğlu’nun destekleri ile kısa zamanda proje hayata geçirildi. Ürünler temin edildi. Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Feyza Barutçu Altuğ hanımefendinin Dışişleri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda ürünler vakfa ulaştırıldı.
Sergimiz ziyarete açıldı
Sergi açılışında konuşan Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar “Doktor Binnur Özkar’ın vakfımızda gösterdiği gayretli çalışmaları ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının cömert girişimleri ile Kahramanmaraş el sanatlarını vakfımızda sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Kahraman şehrinize nazik davetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Yakın zamanda eşim Gwen Sancar ile beraber ziyaret etmeyi arzu ediyoruz.
Tüm Kahramanmaraş’a Sevgilerimle.”
İlginizi Çekebilir
Dr. Sermet Kileci: Cumhuriyet Geleceğimizi Aydınlatan En Güçlü Değerimizdir
SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir” dedi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: Cumhuriyet Bilim ve Çağdaşlaşmanın Simgesidir
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın önemli bir simgesidir” dedi.
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.