Kahramanmaraş Depremlerinin Yıkıcı Hasar Tablosu Açıklandı!
Kahramanmaraş HaberleriSanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkımın boyutlarını detaylı bir harita ile kamuoyuna sundu. Deprem bölgesindeki altyapı hasarları ve etkileri, kapsamlı bir analizle gözler önüne serildi.
Haritaya göre, depremlerden en fazla etkilenen iller arasında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya öne çıktı. Özellikle bu illerde konutlar, sanayi tesisleri, turizm altyapısı ve ulaşım hatlarında büyük kayıplar yaşandı.
- Konut Hasarı: Yüzbinlerce konut ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. En yoğun konut hasarı Hatay ve Kahramanmaraş’ta gözlemlendi.
- Sanayi ve Ekonomi: Organize sanayi bölgeleri, fabrikalar ve ticari yapılar ciddi şekilde zarar gördü. Bu durum, bölgenin üretim kapasitesini büyük ölçüde düşürdü.
- Ulaşım Altyapısı: Havaalanları, demiryolları ve karayolları gibi kritik ulaşım ağlarında büyük çaplı hasar meydana geldi.
- Baraj ve Sulama Sistemleri: Depremler, barajlarda ve sulama altyapısında risk oluştururken, tarım faaliyetlerini olumsuz etkiledi.
- Turizm Tesisleri: Özellikle tarihi yapılar ve turistik bölgeler, depremden büyük zarar gördü.
En Fazla Hasar Gören İl: Hatay
Rapora göre, depremin yol açtığı hasarların yoğunluğu açısından ilk sırada Hatay yer aldı. Hatay’ı Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya takip etti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.