Kahramanmaraş Depremlerinde Enkazdan Çıkan Çelik Kasalar Sahiplerine Teslim Edildi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş depremlerinin ardından, il merkezinde yıkılan binaların enkazlarında bulunan çelik kasaların sahiplerine teslim edilmesi gündeme geldi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucu, il merkezinde yıkılan binaların enkazlarında çıkarılan çelik kasalar sahiplerine teslim edildi. İl merkezinde bulunan enkazlardan çıkarılan çelik kasalar, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği ve Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde muhafaza altına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda sahiplerine veya varislerine teslim edilen kasaların sayısı ise 200 olarak belirlendi.
Ancak sahiplerine ulaşılamayan ve teslim edilemeyen 200 buluntu çelik kasa, Çarşı Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği'nde 120, Serintepe Şehit Celil Dağ Polis Merkezi Amirliği'nde ise 80 olarak kaydedildi. Sahiplerine teslim edilemeyen buluntu kasalar ile ilgili olarak, Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddelerine göre bir komisyon tarafından işlem yapılacağı belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Gece Boyunca Su Kesintisi! KASKİ 14 Mahalleliyi Uyardı
Kahramanmaraş’ta planlı su kesintisi yaşanacak. KASKİ, Onikişubat ilçesinde DM10 su deposunda yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle 14 mahalleye belirli saatler arasında su verilemeyeceğini duyurdu.
Kitap Fuarı’nda Perşembe Günü Ayvazoğlu ve Türküsev Okurlarla Buluşacak
Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 22 Ekim Perşembe günü fikir ve edebiyat dünyasının sevilen yazarlarından Beşir Ayvazoğlu ve Sevda Türküsev KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Spor Şehri Kahramanmaraş’ta Gençlere İlham Veren Buluşma
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından; TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan ile Türk futbolunun efsanelerinden Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara’nın katılımıyla "Amatör Sporlar Sezon Açılışı ve Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması" programı düzenlendi. Programda konuşan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş'ımızı bir spor şehri haline getirebilmek en büyük hedeflerimizden birisi. Başarılı sporcularımızın önünün açıldığı bir Kahramanmaraş'ı hayal ediyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı Yörük Selim Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni baştan sona asfaltlıyor.
Kitap Fuarı’nda Çocukların Dijital Dünyası Konuşuldu
Anadolu’nun en büyük kitap fuarında okurlarla bir araya gelen “Dijital Baba” olarak bilinen yazar Orhan Toker, çocuklarda teknoloji bağımlılığı, sosyal medyanın riskleri ve ailelerin dijital rehberlikteki rolünü ele aldı.
Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Edebiyat Mirasını Nesilden Nesile Taşıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ileri yaştaki kitapseverlere kadar her yaştan ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturuyor.