© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Depreminin Detayları Ortaya Çıktı: İç İçe Girmiş 3 Ayrı Sarsıntı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin detayları, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar tarafından açıklandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen bir çalıştayda depremin detaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tatar'ın ifadelerine göre, 6 Şubat tarihinde 04.07'de Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem, iç içe girmiş 3 ayrı sarsıntının birleşimi olarak kaydedildi. Bu sarsıntıların büyüklükleri sırasıyla 7.7, 6.6 ve 6.6 olarak belirlendi.

Prof. Dr. Orhan Tatar, depremin etkileri hakkında detaylı bilgi verirken, 7.7 büyüklüğündeki ana depremin ardından arka arkaya gerçekleşen 6.6 ve 6.6 büyüklüklerindeki sarsıntıların coğrafi açıdan önemli bir olay olduğunu vurguladı. Özellikle 7.7 büyüklüğündeki depremin etki alanı ve nüfus bakımından ortaya çıkardığı yüzey kırıklarının, Portekiz'den İngiltere'ye kadar uzanan 540 kilometrelik bir kırık oluşturduğunu belirtti.

Depremin oluş şekli bakımından jeolojik açıdan benzersiz olduğunu dile getiren Tatar, sarsıntının 2 dakikaya varan bir süre boyunca devam ettiğini açıkladı. Tatar, "Aynı gün yani bu deprem tabii asrın felaketi diyoruz evet öyle ama bana göre baktığınızda bir jeoloji hocası olarak oluş şekli bakımından, aynı gün 9 saat arayla 7.7. - 7.6 büyüklüğünde çok büyük bir depremin olması, etki alanı etkilediğini nüfus bakımından oluşturduğu yüzey kırığı bakımından baktığınızda, belki de bu coğrafyanın son 2000 yıldaki yaşadığı en büyük depremler olarak karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER