Kahramanmaraş Büyükşehir’in YKS Kampında Matematik ve Geometriyle Güçlü Başlangıç
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin üniversiteye hazırlanan öğrenciler için hayata geçirdiği YKS Kampı ilk gününde yoğun ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden İlyas Güneş ve Nurtaç Kozak gençlerle bir araya gelerek konu anlatımları, pratik soru çözüm teknikleri ve sınavda zamanı verimli kullanmaya yönelik stratejiler üzerine önemli bilgiler paylaştı.
Genç dostu Başkan Fırat Görgel öncülüğünde gençlere yönelik destek ve projelerini her geçen gün artırarak sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Gençlerin akademik ve mesleki hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için kapsamlı bir kamp programı başlattı.
Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş koordinesinde gerçekleştirilen kampın ilk günü yoğun bir katılımla başladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden İlyas Güneş ve Nurtaç Kozak gençlerle bir araya geldi.
Matematik ve Geometride Sınav Stratejileri Ele Alındı
Toplam 5 saat süren eğitim programında, matematik ve geometri dersleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Alanında uzman eğitmenler; konu anlatımları, pratik soru çözüm teknikleri ve sınavda zamanı verimli kullanmaya yönelik stratejiler üzerine önemli bilgiler paylaştı. Katılımcı öğrenciler hem akademik kazanım elde etti hem de sınav sürecine dair motivasyonlarını artırma fırsatı buldu.
Öğrencilerden Kampa Tam Not
Kampa katılan öğrenciler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 12’nci sınıf öğrencisi Kumru Kayra Karakaya, “Çok güzel ve düşündüğümden çok daha faydalı bir program oldu. Sosyal medyada takip ettiğimiz hocalardan canlı ders almak motivasyonumu ciddi anlamda artırdı” ifadelerini kullandı. Betül Çaloğlu ise, “İlyas hocamızı sosyal medyada takip ediyordum, şimdi canlı canlı ders alma fırsatı bulduk. Soru çözümlerine dair çok önemli taktikler öğrendik. Birkaç saatlik eğitimle belki de bir aylık mesafe kat ettik” dedi. Kampa katılan bir diğer öğrenci Hilal Terzi, “Pusula Maraş’ın en özel etkinliklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok faydalı bir program. Hocalarımızdan öğrendiğim yeni taktiklerle eve gidip hemen soru çözmeye başlayacağım” şeklinde konuştu. Tunahan Yavuz da kampın beklentilerinin çok üzerinde geçtiğini belirterek, “Birkaç saatlik eğitimle birkaç adım daha ileri gittiğimi hissediyorum. Soruları daha hızlı çözebilmek için çok değerli yöntemler öğrendik” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Savaş Barkçin, Kitap Fuarı’nda Okurlarına Seslendi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan yazar Savaş Barkçin; sabır, ahlak ve iyilik gibi insani değerler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Nuri Pakdil, Vefatının Yıl Dönümünde Kitap Fuarı’nda Anıldı
Kahramanmaraş’ın ve Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nuri Pakdil, vefatının yedinci yıl dönümünde Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen programda yad edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarında Ahmet Taşağıl ile Eski Türk Tarihine Yolculuk
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Eski Türklerin devlet geleneği, inanç sistemi, sanat anlayışı ve günlük yaşamına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Kitap Fuarı’nda Pazartesi Günü Zengin ve Toker Okurlarla Buluşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 19 Ekim Pazartesi günü çocuk edebiyatı yazarı Salih Zengin ve eğitimci yazar Orhan Toker, KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.