Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kadın Atölyeleri Ürünleri Ağustos Fuarında Satışta
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ağustos Fuarı, bu yıl da büyük bir ilgi ve coşku ile devam ediyor. Fuarda, Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan kadın atölyelerinin ürünleri de satışa sunuluyor.
Başkan Fırat Görgel'in öncülüğünde düzenlenen fuarda, KAFUM Fuar Alanı'ndaki alışveriş stantlarından biri, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın atölyelerine ait stand oldu. Bu stantta, Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesisleri'nde kadınlar için düzenlenen Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat atölyelerinde üretilen el emeği ürünler sergileniyor.
Kadın Atölyeleri Sorumlusu Ayşe Deniz, fuar süresince atölyelerde üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağını belirtti. Deniz, "Kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri fuar alanındaki standımızda katılımcılara sunuyoruz. Ürünlerin satışını da yapıyoruz. Kurslarımızda meslek edinen kadınlar, burada ürettikleri ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor. Tüm vatandaşlarımızı standımızı ziyaret etmeye bekliyoruz" dedi.
Sosyal ve Ekonomik Katkılar
Kadın atölyeleri, kadınlara hem sosyalleşme hem de meslek edinme fırsatı sunarak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Üretilen ürünler, fuar süresince ziyaretçilere sunulacak ve kadınların ekonomik bağımsızlıklarına destek olmayı sürdürecek.
Fuar boyunca kadınların ürettiği ürünlerin yer aldığı stand, katılımcılardan yoğun ilgi görüyor. Bu etkinlik, hem yerel üreticilere destek sağlamak hem de toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomik gelişim konularında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti
Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş’ta Kanyonda Yaralandı! Ekipler Seferber Oldu
Kahramanmaraş Onikişubat’taki Galgamaç Şelalesi Kanyonu’nda düşerek ayağından yaralanan vatandaş, AFAD, UMKE ve ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Kahramanmaraş İstiklalspor Sezona 1 Puanla Başladı
Kahramanmaraş Akedaş İstiklalspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki sezonun ilk maçında Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile 0-0 berabere kaldı. İlk hafta maçı 0-0 sona erdi.
Kahramanmaraş’ta Kan Donduran Olay! 32 Yaşındaki Adam Can Verdi!
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda silahlı saldırıya uğrayan 32 yaşındaki E.A. hayatını kaybetti. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Kahramanmaraş’ta Orman Yangını! 70 Personel ve 3 Helikopter Seferber Oldu
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangına 70 personel ve çok sayıda araçla müdahale ediliyor.
Kahramanmaraş’ta anlamlı organizasyon: Burhan’ın hayali gerçek oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir özel gereksinimli vatandaşın hayalini daha gerçeğe dönüştürdü. Asker kıyafeti giyerek vatani görevini yapma hayalini gerçekleştirmek isteyen Burhan Karslı’nın talebi, Başkan Görgel tarafından verilen talimatla gerçeğe dönüştürüldü.