© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Fide Desteği Çiftçiye Bereket Oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve üreticiye destekleri kapsamında Onikişubat ve Türkoğlu’nda dağıttığı 2,5 milyon adet biber fidesinin hasadı başladı. Sağlanan destekle çiftçiler, bin 500 ton coğrafi işaretli kırmızı biber rekoltesinden yaklaşık 15 Milyon TL kazanç sağlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretime sağlanan destekler çiftçinin yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda, Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Onikişubat ve Türkoğlu’nda çiftçilere dağıtılan 2,5 milyon adet biber fidesinde hasat heyecanı başladı. Çiftçilere yüzde 80 hibe ile sağlanan coğrafi işaretli ‘Kahramanmaraş Kırmızı Biberi’ fide desteği, geleneksel ürünün üretim hacminin artırırken; üreticiye de önemli bir katkı sağlıyor.

 

3 Yılda 6,5 Milyon Adet Fide Dağıtıldı

Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan üreticilere sağlanan fide desteğiyle ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanındayız. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Kahramanmaraş Kırmızı Biberi’ fidesi desteğimiz 3 yılda toplamda 6,5 milyona ulaştı. Bu ürünümüzün her geçen yıl katma değerini ve pazar payını artırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Bin 500 Ton Biber Hasat Ediliyor

Desteğin üreticiye önemli bir katkı sağladığının altı çizilen açıklamada, “Çiftçilerimizin yalnızca bu yıl 2,5 milyon adet fideden ortalama bin 500 ton rekolteye ulaşacağını öngörüyoruz. Bu sezonun bereketiyle hasat edilen ürün, üreticimize yaklaşık 15 Milyon TL’lik kazanç sağlayacak” bilgileri aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER