Kahramanmaraş Büyükşehirden Tavşantepe ve Hürriyet Mahallelerine Yeni Altyapı Yatırımları!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehri depremler sonrası yeniden yapılandırma sürecinde altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Onikişubat ilçesindeki Ahır Dağı Caddesi’nde başlatılan yeni kanalizasyon hattı projesi bu çalışmaların önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, toplamda 3 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı inşa ediliyor.
Altyapı Yatırımlarıyla Modernleşme Süreci
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ın tüm altyapı sistemlerini güçlendirmek amacıyla başlatılan yatırımlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sağlanan 10 Milyar TL’lik destekle hız kazanmış durumda. Bu büyük bütçeyle, şehir genelinde eski altyapı hatları yenilenirken, yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları da kazandırılıyor.
Proje Detayları:
- İş Kapsamı: Ahır Dağı Caddesi'nde yapılan altyapı çalışmaları, 3 kilometrelik yeni kanalizasyon hattını kapsıyor.
- Çalışmaların Durumu: KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, bölgenin altyapı sorununun çözülmesi hedefiyle yoğun bir şekilde sürdürülüyor.
- Tamamlanma Süreci: Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor. Bu sayede bölgenin altyapı sorununun çözülmesi ve daha modern bir altyapı sisteminin sağlanması hedefleniyor.
Şehir Genelinde Altyapı Projeleri
Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, şehir genelindeki altyapı projeleri yalnızca Tavşantepe ve Hürriyet mahalleleriyle sınırlı değil. Onikişubat dahil olmak üzere 11 ilçede altyapı yatırımları ve projeleri devam ediyor. Bu projeler, şehirdeki tüm yerleşim yerlerinin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmayı ve halkın yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamlı yatırımları, şehir genelinde sağlıklı ve modern altyapı sistemlerinin kurulmasını sağlayarak, vatandaşların günlük yaşamlarını daha konforlu hale getirmeyi hedefliyor.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.