Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık’a 720 Milyonluk Altyapı Desteği
Kahramanmaraş HaberleriKASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde Pazarcık’ta 4 mahalleye 720 Milyon TL’lik yatırımla 140 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ediliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde başlattığı altyapı seferberliği kapsamında yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kapsamlı altyapı projeleriyle, Pazarcık’ta da önemli bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Pazarcık’ın Memiş Özdal, Menderes, Bağdınısağır ve Fatih mahallelerinde toplam 720 Milyon TL’lik dev bir altyapı yatırımı hayata geçiriliyor. Bölgenin uzun yıllardır süregelen altyapı ihtiyacını karşılamayı amaçlayan proje, hem yaşam kalitesini artırmayı hem de çevresel sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor.
Altyapı Ağı Baştan Aşağı Yenileniyor
Proje kapsamında; 140 kilometre kanalizasyon ve yağmursuyu hattı, 7 bin 500 parsel bağlantısı, ve 4 adet terfi merkezi inşa edilecek. Bu büyük altyapı hamlesiyle birlikte, bölgedeki su ve atıksu altyapısı modernize edilerek hem vatandaşların günlük yaşamında karşılaştığı sorunların önüne geçilecek hem de gelecek nesillere daha sağlam bir altyapı bırakılacak.
Çalışmalarda Önemli Mesafe Kat Edildi
Şu ana kadar 4 mahallede eş zamanlı olarak 12 farklı ekip ile sürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında önemli ilerlemeler kaydedildi. Projenin mevcut aşamasında; 2 bin 235 metre yağmursuyu hattı, 2 bin 59 metre ana kollektör hattı ve 17 bin 350 metre beton boru imalatı tamamlandı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.