© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kar Mesaisi: İlçelerde Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin yüksek kesimlerinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışının ardından yerleşim yerlerini ulaşıma açık tutmak için kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamalarını durmaksızın sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ve kırsal mahallelerde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışının ulaşımda ve günlük yaşamda aksamalara neden olmaması için tüm birimleriyle sahadaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde; Onikişubat’ta Kümperli, Göksun’da Tombak ve Kamışçık, Afşin’de Çoğulhan, Çağlayancerit ve Ekinözü başta olmak üzere kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde yollar karla mücadele ekipleri tarafından sürekli olarak temizleniyor.

Ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için özellikle ana arterler, bağlantı yolları ve yerleşim yerlerine ulaşımı sağlayan güzergâhlar öncelikli olarak açık tutuluyor. Ekipler, sorumluluk sahasındaki yolları gece gündüz demeden ulaşıma açık tutarken, kar yağışı ve düşük sıcaklıkların yol açabileceği buzlanmaya karşı da önleyici tedbirler alıyor. Vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için kar küreme çalışmalarına eş zamanlı olarak tuzlama uygulamaları da gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının hava koşullarına bağlı olarak aralıksız devam edeceği vurgulandı. Açıklamada kar küreme ve tuzlama taleplerinin ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden iletilebileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

TÜM HABERLER