Kahramanmaraş Büyükşehirden İtfaiye Dairesi’ne 3 Milyon TL’lik Yatırım!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına Yeni Test Laboratuvarı ve Teknik Ekipmanlar Kazandırıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilmesi amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığına modern bir test laboratuvarı ve yeni teknik ekipmanlar kazandırdı. Yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen bu yeni sistemler, itfaiye erlerinin kullanmakta olduğu solunum maskeleri ve tüplerin kalitesini ve sızdırmazlığını test etmeye olanak tanıyor.
İtfaiye Dairesi Başkanı Onur Erdi, bu yeniliklerin itfaiye teşkilatına büyük katkı sağladığını belirtti. Erdi, “Yeni laboratuvarımız, itfaiye personelimizin olaylara müdahale ederken kullandığı ekipmanların kalitesini test etmek için donatıldı. Solunum maskelerinin sızdırmazlık testi ve solunum tüplerindeki havanın kalitesinin ölçülmesi, yangın esnasında itfaiyecilerimizin sağlığını korumaya yönelik önemli adımlardır. Ayrıca, yeni hidrostatik test cihazımızla tüplerin dayanıklılığını da değerlendirebiliyoruz. Bölgeye hitap eden bu laboratuvar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının donanımlarını da test etme kapasitesine sahiptir,” dedi.
Erdi, laboratuvarın hayata geçirilmesinde katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür ederek, “Yeni sistemlerle itfaiye erlerimiz olaylara daha güvenli bir şekilde müdahale edebilecekler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşkilatımıza sağladığı bu imkanlar için teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.