© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Görme Engelli Çocuklara Anlamlı Etkinlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü’nde görme engelli çocuklara yönelik mangala turnuvası düzenledi. Kıyasıya rekabetin olduğu turnuva, renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda özel gereksinimli vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Başkan Fırat Görgel’in öncülüğünde “Engelsiz Kahramanmaraş” hedefiyle birçok proje ve etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla görme engelli çocuklara özel bir etkinlik düzenledi.

Batıpark Ökkeş Solmaz Gençlik Merkezi iş birliğiyle Ertuğrulgazi Görme Engelliler ilk ve ortaokulunda gerçekleştirilen programda, öğrenciler arasında mangala turnuvası düzenlendi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı, aynı zamanda renkli ve eğlenceli anlara sahne olan turnuvada dereceye giren öğrencilere akıllı saat, diğer katılımcılara ise mangala oyunu hediye edildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Ertuğrulgazi Görme Engelliler Okulu kütüphanesine görme engelli öğrenciler için hazırlanan 236 adet özel kitap kazandırıldı.

“Engelsiz Kahramanmaraş İçin Gayretimizi Sürdürüyoruz”

Programda öğrencilerle bir araya gelerek keyifli vakit geçiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, “Gönül gözüyle dünyayı gören, kalbinin ışığıyla çevresini aydınlatan çocuklarımızla bir arada olmak bizim için büyük mutluluk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’in öncülüğünde ‘Engelsiz Kahramanmaraş’ hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıl boyunca özel gereksinimli kardeşlerimize yönelik çeşitli etkinlikler, eğitimler ve destek programları düzenliyoruz. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER