Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tarihi Ceyhan Köprüsü etrafında bir araya gelen Büyükşehir personelleri atıkları toplayarak mesaj verdi: Biz Temizledik, Sıra Sende!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaklaşık 5 asırlık geçmişiyle bölgenin en önemli kültürel değerleri arasında yer alan Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir araya gelen ekipler, çevreye gelişi güzel atılmış atıkları Ceyhan Köprüsü etrafına ve suya gelişi güzel atılmış atıkları topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen; İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Çevre Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ve diğer paydaş kurumların da destek verdiği etkinlikte çevre temizliği yapmanın yanı sıra, vatandaşlara çevre duyarlılığı hakkında da mesajlar verildi.
Tarihi Mirasın Etrafında Temizlik Seferberliği
Etkinlik kapsamında yalnızca çevre temizliği yapılmakla kalınmadı, vatandaşlara çevre duyarlılığı konusunda da önemli mesajlar verildi. Çevrenin korunmasının sadece kamu kurumlarının sorumluluğunda olmadığına dikkat çekilerek, toplumun tüm kesimlerinin daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için sorumluluk üstlenmesi gerektiği vurgulandı.
Nehre “Biz Temizledik, Sıra Sende” Pankartı Açıldı
Etkinliğin sonunda ekipler tarafından nehir üzerinde dikkat çekici bir farkındalık çalışmasına da imza atıldı. Tarihi Ceyhan Köprüsü’nde açılan “Biz Temizledik, Sıra Sende” pankartıyla çevrenin korunmasına yönelik toplumsal sorumluluğa dikkat çekildi. Vatandaşları çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet eden pankart, etkinliğin en anlamlı görüntülerinden biri oldu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.