Kahramanmaraş Büyükşehir’den Çocuklara Masal Tadında Hafta Sonu
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, çocuk edebiyatının sevilen isimlerinden Sevde Gözükara’nın katılımıyla NFK Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik masal dinleti etkinliği düzenledi. Etkinlik çocukların hem hayal dünyasını genişletti hem de keyifli ve unutulmaz bir hafta sonu geçirmesini sağladı.
UNESCO’nun Türkiye’de ilk ve tek “Edebiyat Şehri” Kahramanmaraş, bu kimliğini güçlendiren kültür ve sanat faaliyetlerini toplumun tüm kesimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu kapsamında özellikle çocuklara yönelik programlara ayrı bir hassasiyet göstererek miniklerin sanatla erken yaşta tanışması için çeşitli etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte, çocuk edebiyatının tanınan isimlerinden Sevde Gözükara, küçük okurlarla bir araya geldi.
Büyülü Hikâyeler Minik Yüreklerde İz Bıraktı
Çocuk edebiyatının sevilen kalemlerinden Sevde Gözükara, etkinlikte miniklerle bir araya gelerek birbirinden renkli masalları paylaştı. Gözükara, masalların içine küçük oyunlar, sorular ve hayal egzersizleri ekleyerek çocukların aktif katılımını sağladı. Böylece masal, tek yönlü bir anlatı olmaktan çıkıp çocuklarla birlikte şekillenen bir yolculuğa dönüştü. Gerçekleştirilen etkinlik çocukların hem hayal dünyasını genişletti hem de keyifli ve unutulmaz bir hafta sonu geçirmesini sağladı.
“Çocukların Hayallerini Edebiyatla Yeşerteceğiz”
Geleceğin okurlarını, yazarlarını ve sanatseverlerini yetiştirmek adına bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Sevde Gözükara, “Burada çocuklarla birlikte çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik ve çocukların kalbinde masallar dünyasında bir kapı araladık. Bu kapıdan mutluluk, huzur ve hayaller çocukların dünyasında büyümeye başladı. Onların hayallerini edebiyatla yeşertmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Hakan Türkçapar’dan Psikolojik Sağlık Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide hemşehrileriyle buluşan Prof. Dr. Hakan Türkçapar; mutluluk, insan bilimi ve psikolojik sağlık konularını ele aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, insanın kendisini tanımasının ve gerçek iyi oluşun önemi vurgulandı.