© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir Kütüphaneler Haftasına Özel Hediye Dağıttı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında bünyesindeki 25 kütüphanenin üyelerine bin adet kupa bardak ve kitap ayracı hediye etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 29 Mart - 4 Nisan Kütüphaneler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında kütüphane kullanıcılarına hediye dağıtımı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplamda 25 kütüphanede düzenlenen etkinlikte, Kütüphaneler Haftası hatıra kupaları ve kitap ayraçları hediye edildi. Okurların, çalışma masalarına bırakılan hediyelerle karşılaşması renkli görüntüler oluşturdu.

 

Edebiyat Şehrinin Bir Yansıması

Kültür Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan, “Kütüphaneler, okurlarının ilgisi nispetinde canlıdır. Kütüphaneler de kitapların varlığıyla kaimdir. Bizler Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 25 kütüphane ve binlerce kitabımızla şehrin kültürel ve edebi motivasyonunu diri tutmaya gayret ediyoruz. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle şehrimizde düzenlediğimiz etkinliklerde hemşehrilerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na edebiyat alanına yapacağımız başvuruyla ilgili ön hazırlıkların temelini büyük ölçüde şehrimizin kitapla olan temasını artırmak teşkil ediyor. Kütüphane kullanımının bu denli yüksek olmasının da edebiyat şehri olma iddiamızı destekler nitelikte olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER