© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kırsaldaki Çocukları Kitapla Buluşturuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Mobil Çocuk Kütüphanesi, Onikişubat kırsalında bulunan Altınova Sökünburnu İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Gençlik Meclisi üyelerinin de katılım sağladığı program kapsamında çocuklar için birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin örnek projelerinden Mobil Çocuk Kütüphanesi, anlamlı bir ziyaret daha gerçekleştirerek Onikişubat kırsalında bulunan Altınova Sökünburnu İlkokulu öğrencileriyle buluştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin de katılım sağladığı program kapsamında çocuklar için birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlendi.

Mobil Kütüphane ile çocuklara kitap sevgisini aşılamayı hedefleyen etkinlikte, masal okuma saati, yüz boyama, futbol ve basketbol gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Gençlik Meclisi üyeleri, öğrencilerle birebir ilgilenerek onların kitaplarla buluşmasını sağladı, oyunlar oynadı ve sohbet etti.

Gençlik Meclisi’nden Eğitime Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, şehrin dört bir yanında gençlere yönelik sosyal, kültürel ve eğitici etkinlikler düzenleyerek çocukların gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Altınova Sökünburnu İlkokulu’nda gerçekleştirilen bu anlamlı programda, çocuklarla bir araya gelen meclis üyeleri, kitap okuma alışkanlığının önemi hakkında bilgilendirme yaparken, öğrencilerle sıcak ve samimi bir ortamda vakit geçirdi.

“Gençlerle Buluşmaya Devam Edeceğiz”

Gençlik Meclisi Başkanı Mert Kar, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, gençler ve çocuklarla bir araya gelmenin önemine değindi. Kar, “Gençlik Meclisi olarak Altınova Sökünburnu İlkokulu’ndayız. Çocuklarla çeşitli etkinlikler yaparak hem eğlendik hem de öğrenmelerine katkı sağladık. Mobil Kütüphane aracılığıyla onları kitaplarla buluşturmak bizler için büyük bir mutluluk oldu. Çocukların yüzlerindeki tebessüm en büyük motivasyon kaynağımız. Şehrimizin dört bir yanında gençlerimizle buluşmaya, eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER