© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kar Yağışına Karşı Teyakkuzda

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yeniden beklenen kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksama yaşanmaması için ekipler, ana arterler başta olmak üzere cadde, bulvar ve kavşaklarda yerini aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, meteorolojik uyarılar doğrultusunda şehir genelinde yeniden etkili olması beklenen kar yağışına karşı tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuza geçti. Vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına ekipler, şehir merkezinde ve kritik noktalarda konuşlandırıldı.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında onlarca araç ve personel gece boyunca sahada görev yapıyor. Özellikle trafik yoğunluğunun yüksek olduğu ana arterler, bulvarlar ve kavşaklarda önleyici tedbirler alındı.

Şehir merkezinde ekiplerin konuşlandığı noktalar arasında; Ulu Camii, Şekerdere Bulvarı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önü, Arsan Kavşağı, Pınarbaşı, Kuzey Çevre Yolu, Orman Dairesi, Sümbüllü Kavşağı ve Abdulhamid Han Camii gibi ulaşım açısından kritik güzergâhlar yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte ana arterleri sürekli açık tutmayı öncelikli hedef olarak belirlerken; kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarını eş zamanlı olarak devreye alacak. Ayrıca, olası buzlanma ve kaygan zemin risklerine karşı anlık müdahalelerle sürüş güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Ekipler Sahada, Görev Başında

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Şehir genelinde yeniden beklenen kar yağışına karşı tüm birimlerimizle sahadayız. Önceliğimiz; ana arterler başta olmak üzere şehir içi ulaşımın kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasıdır. Bu kapsamda ekiplerimiz, gece gündüz demeden görev başında olacak; kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarını ihtiyaç duyulan tüm noktalarda anında gerçekleştirecek. Vatandaşlarımız, karla mücadele taleplerini ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 ekiplerimize bildirebilir” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER