Kahramanmaraş Büyükşehir Kar ve Buzlanmaya Karşı Teyakkuzda
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde beklenen kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Ekipler, meydana gelebilecek kar yağışı ve buzlanmaya anında müdahale edebilmek için gece saatlerinde ana cadde, bulvar ve kavşaklarda konuşlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde beklenen kar yağışı ve buzlanmaya karşı hazırlıklarını tamamlayarak tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler önceden alındı. Bu kapsamda Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, gece saatlerinden itibaren ana arterler başta olmak üzere cadde, bulvar ve kavşaklarda konuşlandırıldı
Ekipler, olası kar yağışı ve buzlanmaya anında müdahale edebilmek amacıyla belirlenen kritik noktalarda hazır bekliyor. Tüm araç ve personeliyle sahada görev yapan Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarını eş zamanlı olarak devreye almayı planlıyor.
Çalışmalarla özellikle yoğun trafik akışının bulunduğu güzergâhların, hastane yollarının ve toplu taşıma hatlarının ulaşıma açık tutulması hedefleniyor. Yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı ekiplerin 7/24 esasına göre görev yapacağı belirtilirken, vatandaşların da buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Büyükşehir Belediyesi, kış şartları boyunca karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürerek şehir genelinde güvenli ve kesintisiz ulaşımı sağlamayı amaçlıyor.
İlginizi Çekebilir
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.