© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kapalı Çarşı’nın Aydınlatmasını Baştan Aşağı Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kapalı Çarşı’da zamanla eskiyen, yetersiz kalan ve enerji verimliliği düşük olan aydınlatmaları tarihi dokuya uygun modern ve estetik aydınlatma elemanlarıyla değiştiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde şehrin dört bir yanında vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak ve mekânsal kalitesini artıracak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda şehrin önemli ticaret merkezlerinden Tarihi Kapalı Çarşı’da kapsamlı bir çalışma başlatıldı. KUDEB ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, çarşı içerisindeki mevcut aydınlatma sistemleri baştan aşağı yenileniyor.

Zamanla eskiyen, yetersiz kalan ve enerji verimliliği düşük olan aydınlatmalar, çarşının tarihi dokusuna uygun modern ve estetik aydınlatma elemanlarıyla değiştiriliyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, devam eden çalışmanın hem çarşı esnafının hem de alışveriş için bölgeyi ziyaret eden vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir ortamda hizmet almasını sağlayacağı ifade edildi.

Yeni aydınlatma sistemiyle birlikte çarşının atmosferinin daha da canlanacağı, gece görünürlüğünün artacağı ve tarihi mimarinin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

TÜM HABERLER