© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi’nden Dağcılık ve Yüksekten Kurtarma Eğitimi

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi, Kısık Vadisi’nde düzenlenen kaya tırmanışı etkinliğine katılarak dağcılık ve yüksekten kurtarma alanlarında tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afet ve acil durumlara karşı yürüttüğü eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Her türlü yangın, kurtarma ve doğal afet olayında hızlı ve etkin müdahalesiyle can ve mal kayıplarını en aza indirme misyonunu sürdüren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bu kez yüksekten kurtarma ve dağcılık eğitimi ile sahada tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Dağ Aslanları Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü tarafından Kısık Vadisi’nde düzenlenen kaya tırmanışı etkinliğine katılan itfaiye ekipleri, zorlu doğa koşullarında profesyonel kurtarma eğitimi verdi. Etkinlik boyunca, yüksek irtifa ve dik kayalık alanlarda gerçekleştirilen uygulamalı tatbikatlarda, katılımcılara olası kurtarma operasyonlarında kullanılabilecek teknik bilgiler aktarıldı.

Eğitim kapsamında, özellikle ip erişim sistemleri, yüksekte çalışma güvenliği ve dağ kurtarma teknikleri üzerinde duruldu. İtfaiye ekipleri, katılımcılara hem teorik hem de pratik düzeyde bilgiler aktararak, profesyonel müdahale yöntemlerini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER