© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi Temmuz’da 2.984 Olayda Müdahale Etti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Temmuz ayında toplam 2.984 olaya müdahale etti. Bu kapsamda bin 266 yangın, 66 trafik kazası, 7 su baskını, 2 boğulma vakası ve bin 643 itfaiye olayı yer aldı.

İtfaiye ekipleri, vatandaşların acil durumlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmesi için son teknolojiye sahip Tablet Navigasyon Sistemleri kullanıyor. Bu sistemler, ihbar akış süresini 5 kat daha kısaltıyor. Temmuz ayında, 23 şube, 346 personel ve 64 araç ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, ayrıca 551 kişiye afet ve acil durumlara yönelik eğitim ve tatbikatlar düzenledi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yaptığı açıklamada, "Profesyonel kadromuz, modern araç ve ekipmanlarımızla her türlü afet ve acil durumda vatandaşlarımızın yanındayız" ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den UNESCO Yaratıcı Şehirler Arasında Kültürel Köprüler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi şehirlerle kültür ve sanat alanındaki iş birliklerini güçlendiriyor. Edebiyat, geleneksel sanatlar, gastronomi ve müziği buluşturan Tandem Projesi ile şehrin köklü kültürel mirası daha geniş kitlelere ulaştırılıyor.

Okuma Alışkanlığı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı’nda Güçleniyor

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor. Kitapların büyülü dünyasıyla buluşan öğrencilerin okuma kültürü ise kitap fuarında güçleniyor.

Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Kitap Fuarında Sevenleriyle Buluştu

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na katılan Fulya Öztürk, “Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na ilk defa katılıyorum. Söyleşi etkinliğimiz çok keyifli geçti ve sorular güzeldi, dinleyiciler bizi dikkatle takip ettiler. Ben Kahramanmaraş’ı çok seviyorum. İnşallah bir daha buluşuruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.

Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.

TÜM HABERLER