Kahramanmaraş Büyükşehir, Edebiyat Şehri’nde Çocukların Dünyasını Kitaplarla Renklendiriyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların kitaplarla bağını güçlendirmek ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlediği etkinlikte miniklere hem eğlenceli hem de öğretici bir gün yaşattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri olan Kahramanmaraş’ta çocukların kitaplarla bağını güçlendiren, hayal dünyalarını zenginleştiren ve gelişimlerine katkı sağlayan kültür ve sanat etkinliklerini sürdürüyor.
Çocuklara erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmayı ve kitap sevgisini aşılamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği eğlenceli ve öğretici programlarla minikleri kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Kahramanmaraş Kalesi’nde Süleyman Demirel İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla masal anlatımı ve kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Çocukların hem keyifli vakit geçirmesi hem de kitaplarla daha güçlü bir bağ kurması amacıyla düzenlenen programda, minikler masalların renkli dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıktı.
Okul öncesi öğretmeni Yıldız İldeniz’in gerçekleştirdiği masal anlatımında çocuklar, birbirinden eğlenceli ve öğretici hikâyelerle buluştu. Masalların büyülü dünyasına kendilerini kaptıran öğrenciler, anlatılan hikâyeler sayesinde hayal güçlerini geliştirme ve farklı dünyaları keşfetme fırsatı buldu. Masal anlatımının ardından öğrenciler hep birlikte kitap okuyarak okuma kültürünün önemini pekiştirdi.
Tarihi Kalede Hem Öğrendiler Hem Keşfettiler
Masal anlatımı ve kitap okuma saatinin ardından öğrenciler, Kahramanmaraş Kalesi’ni gezerek şehrin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma imkânı buldu. Öğretmenlerinden kale hakkında bilgiler alan çocuklar, tarihi mekânı keşfederken öğrendiklerini pekiştirdi. Kitap sevgisini tarihi ve kültürel değerlerle bir araya getiren etkinlik, çocukların hem eğlenerek öğrenmesine hem de yaşadıkları şehrin kültürel mirasına yönelik farkındalık kazanmasına katkı sağladı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ali Kayası Cam Teras’ta Bakım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Menzelet Barajı’nın eşsiz manzarasını ziyaretçilere sunan Ali Kayası Cam Teras’ta kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Terasın cam yüzeyi ve korkulukları yenileriyle değiştirilerek tesisin daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş İBTÜ’nün 16 Projesi COP31’de Sergilenecek
İBTÜ’nün ileri malzemeler, temiz enerji ve iklim dirençli şehirler alanındaki 16 projesi COP31 YÖK Pavilyonu’nda sergilenecek ve bilimsel üretimi tanıtacak.
Kahramanmaraş’ta Tömek Kavşağı İçin Yeni Trafik Düzenlemesi Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Çevre Yolu üzerinde yer alan Tömek Kavşağı için harekete geçti. Yeni yol bağlantıları, genişletme çalışmaları ve sinyalizasyon sistemiyle kavşakta daha akıcı bir trafik düzeni oluşturulacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Çocuklara Özel Yağlı Boya Kursu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 9 – 14 yaş aralığındaki çocuklara özel “Yağlı Boya Kursu” düzenliyor. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisleri’nde tamamen ücretsiz şekilde düzenlenecek olan kurslara başvurular başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Tiyatroseverlere Kahkaha Dolu Akşam
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında “Bir Tabak Daha” adlı komedi gösterisini tiyatroseverlerle buluşturdu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, izleyicilere kahkaha dolu bir akşam yaşattı.
Kahramanmaraş’ta 485 Pehlivan Er Meydanına Çıktı: Başpehlivan Belli Oldu
15. Bertiz Baydemirli Geleneksel Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne katılan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın güreş ile olan münasebeti çok eskiye dayanıyor. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği bizden sonraki nesillere taşımak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Gençlerimizin ve hemşehrilerimizin güreşe ilgisini gördükçe çok mutlu oluyoruz” dedi.