Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde Asfalt Mesaisini Sürdürüyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, Ballıca’nın 10 bin 11’inci sokağını sıcak asfalt ile baştan sona yeniliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde planlı şekilde sürdürdüğü ulaşım yatırımlarına Dulkadiroğlu’nda da aralıksız şekilde sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar kapsamında altyapı imalatları ve deformasyonlar nedeniyle sürüş güvenliğini olumsuz etkileyen yollar modern sıcak asfalt uygulamalarıyla yenileniyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Ballıca Mahallesi’nin cadde ve sokakları sıcak asfaltla yenileniyor. Bu kapsamda, Ballıca Mahallesi’nde daha önce Mehmet Esenceli Caddesi’nde sıcak asfalt serimini tamamlayan ekipler, altyapı çalışmaları sonrasında deforme olan 10 bin 11’inci sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor.
Söz konusu sokakta sıcak asfalt serimi titizlikle gerçekleştiren ekipler, yolun kısa süre içinde daha kullanışlı bir hale getirmek adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yenilenen yollar sayesinde hem araç sürücüleri hem de mahalle içi ulaşımı kullanan vatandaşlar için daha sağlıklı bir ulaşım ortamı oluşturulacak.
Çalışmalarla birlikte mahalle içi ulaşım ağı daha sağlıklı hale getirilerek vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak modern bir yol altyapısı oluşturuluyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla, mahalle genelinde ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak modern yol ağlarının oluşturulması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Bertiz’in Üzüm Geleneği Yaşatılıyor: Kahramanmaraş’ta Bağ Bozumu Etkinliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Bağ Bozumu etkinliğinde, Bertiz’in köklü bağcılık kültürü ve tarımsal değerleri ön plana çıkarıldı.
Kahramanmaraş’ta Su Kuyusu Açma Çalışmasında Korkutan Olay: 2 Kişi Kurtarıldı
Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Sarıçukur Mahallesi’nde kuyuya düşen 2 kişi kurtarıldı. AFAD, itfaiye ve jandarma zehirli gaz ihtimaline karşı önlem de aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’da Sokak Sokak Cadde Cadde Asfalt
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşım altyapısını güçlendirmek için cadde ve sokaklarda sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. İlçede 14 cadde ve sokağı kapsayan 30 kilometrelik yatırımın 26 kilometrelik bölümü tamamlanırken yürüyüş yolları, aydınlatma ve çevre düzenlemeleriyle güzergâhların modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Gönüllere Dokundu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi personelleri ile danışanlarını Çınaraltı Çay Bahçesi’nde bir araya getirerek dayanışma ve sosyal etkileşime katkı sağladı.
Sazın ve Sözün Ustaları Kahramanmaraş Kalesi’nde Buluşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Pazar günü Kahramanmaraş Kalesi’nde Aşıklar Atışması ve Türk Halk Müziği Konseri düzenleyecek. Saat 15.00’da başlayacak programda, saz ustaları hünerlerini sergilerken Türk halk müziğinin sevilen eserleri seslendirilecek.
Aşık Mahzuni Şerif’in Türküleri Kahramanmaraş Kalesi’nde Yankılandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat programları kapsamında Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen müzik şöleninde, şehrin yetiştirdiği usta isimlerden Aşık Mahzuni Şerif’in hafızalara kazınan eserleri seslendirildi. Vatandaşlar, türkülere hep bir ağızdan eşlik etti.