Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kazanlıpınar’a Yeni Yol Açıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kazanlıpınar Mahallesi’ne kazandırılan yeni köy evlerine ulaşım sağlayacak yaklaşık 2 kilometrelik yeni yol açıyor. Yeni yol, Kahramanmaraş – Çağlayancerit Yolu’ndan Kazanlıpınar’daki yeni yerleşim alanına doğrudan ulaşım sağlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan yol yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu’na bağlı Kazanlıpınar Mahallesi’nde önemli bir çalışma başlatıldı.
6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören mahalle, yeni yerleşim alanına taşınırken, Büyükşehir Belediyesi de yeni evlere ulaşımı kolaylaştıracak yaklaşık 2 kilometrelik yeni yol açıyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Kazı, dolgu ve zemin hazırlıkları hızla devam ederken, tamamlanan zemin işlemlerinin ardından asfalt serimi gerçekleştirilecek. Yeni yol, Kahramanmaraş – Çağlayancerit Yolu’ndan Kazanlıpınar’daki yeni yerleşim alanına doğrudan ulaşım sağlayacak.
Muhtar Çamkömürü’nden Başkan Görgel’e Teşekkür
Kazanlıpınar Mahalle Muhtarı Cuma Çamkömürü, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “6 Şubat depremlerinde mahallemiz çok büyük hasar aldı. Devletimiz sağ olsun, mahallemize yeni bir yer tahsis etti ve evlerimiz yapılıyor. Şimdi de Büyükşehir Belediyemiz, yeni evlerimize ulaşımı sağlayacak yolu inşa ediyor. Fırat Başkanımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Kazanlıpınar’da Yeni Yaşamın Kapıları Aralanıyor”
Mahalle sakinlerinden Nazmi Gökyokuş da yapılan hizmetlerin önemine vurgu yaparak, “Mahallemiz 6 Şubat depremlerinde çok ciddi hasar aldı. Bunun üzerine mahallemiz yeni bir alana taşınıyor. Büyükşehir Belediyemiz de bu yeni yaşam alanımıza ulaşım sağlayacak yeni bir yol açıyor. Fırat Görgel Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Bu çalışmalar Kazanlıpınar’da yeni bir tarihin, yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı Yörük Selim Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni baştan sona asfaltlıyor.
Kitap Fuarı’nda Çocukların Dijital Dünyası Konuşuldu
Anadolu’nun en büyük kitap fuarında okurlarla bir araya gelen “Dijital Baba” olarak bilinen yazar Orhan Toker, çocuklarda teknoloji bağımlılığı, sosyal medyanın riskleri ve ailelerin dijital rehberlikteki rolünü ele aldı.
Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Edebiyat Mirasını Nesilden Nesile Taşıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ileri yaştaki kitapseverlere kadar her yaştan ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturuyor.
Türkiye’nin Güçlü Kalemleri KAFUM’da Sevenleriyle Buluşacak
Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 21 Ekim Çarşamba günü gazeteci Hakan Çelik, yazarlar Halit Ertuğrul, Aykut Ertuğrul ve Emin Gürdamur KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.