Kahramanmaraş Altyapısına Güç Katacak 16 Yeni Araç Hizmete Alındı
Kahramanmaraş HaberleriKASKİ filosuna 80 Milyon TL’lik yatırımla, kazıcı yükleyiciden ekskavatöre, vidanjörden asfalt yama robotuna 16 yeni hizmet aracı kazandırıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yürüttüğü alt ve üstyapı hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla araç filosunu genişletmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, KASKİ Genel Müdürlüğünün hizmet kapasitesini artıracak yeni araçlar filosuna dâhil edildi.
Toplam 80 Milyon TL’lik yatırımla temin edilen araçlar; 5 adet kazıcı yükleyici, 2 adet ekskavatör, 7 adet vidanjör, 1 adet asfalt yama robotu ve 1 adet kamyonetten oluşuyor. Yeni hizmet araçları, KASKİ’nin şehir genelinde sürdürdüğü tüm alt ve üstyapı yatırımlarında kullanılacak. Yeni araçların devreye alınmasıyla birlikte, sahada sürdürülen çalışmaların daha verimli, hızlı ve maliyet etkin şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
Araç Filosu Yenilenmeye Devam Edecek
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşlara daha nitelikli kamu hizmeti sunabilmek adına araç filosunun yenilenmesi ve modernize edilmesinin sürdürüleceği belirtildi.
Açıklamada, “Şehrimizin dört bir yanında devam eden altyapı seferberliğine güçlü araç desteği sağlıyoruz. Yeni hizmet araçlarımız sayesinde KASKİ ekiplerimiz, şehir merkezinden kırsala kadar her noktada daha etkin çalışmalar yürütecek. Hem mevcut altyapının iyileştirilmesi hem de yeni yatırımların hızlıca hayata geçirilmesi noktasında bu araçlar önemli bir görev üstlenecek” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Hakan Türkçapar’dan Psikolojik Sağlık Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide hemşehrileriyle buluşan Prof. Dr. Hakan Türkçapar; mutluluk, insan bilimi ve psikolojik sağlık konularını ele aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, insanın kendisini tanımasının ve gerçek iyi oluşun önemi vurgulandı.