Kahramanmaraş Altın Sektörü Canlanmayı Bekliyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, Türkiye'nin en büyük ve tek Altınşehir üretim merkezi olarak biliniyor. Ancak, son yaşanan deprem felaketi bu önemli sektörü etkiledi ve canlanmasını bekliyor.
Kentteki kuyumculuk sektörü, 800'e yakın firma ve imalathanesi ile yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlıyordu ve yılda 20 ton altın işleniyordu. Ancak, 6 Şubat depremleri sonrasında altınşehir üretim merkezi büyük hasar alarak kullanılamaz hale geldi.
Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, bölgedeki güçlendirme çalışmalarının henüz başlamamış olmasından dolayı endişelerini dile getirdi. Sektörün normale dönmesi ve iyileşmesi için hızlı adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, sektör temsilcileri altınşehrinin güçlendirilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek talep ediyor.
Öz, yapılan vaatlere rağmen 13 aydır herhangi bir gelişme yaşanmamasından dolayı endişelerini dile getirerek, sektörün sorunlarının çözümü için acil adımlar atılmasını talep etti. Özellikle, 10 bin kişiyi istihdam eden sektörün öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sektörün yaşadığı sorunların çözümü için destek beklediklerini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta suya yüzde 25 indirim teklifi: “AK Parti grubu reddetti”
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, su faturalarına yüzde 25 indirim uygulanması, aylık fiyat artışlarının durdurulması ve 2027 yılında suya zam yapılmaması yönündeki tekliflerinin AK Parti Meclis Grubu tarafından reddedildiğini açıkladı.
Kahramanmaraş Dahil 7 İlde Sahte Kaza Operasyonu: 80 Şüpheli Adliyede
Adana merkezli sahte trafik kazası soruşturmasında 80 şüpheli adliyeye sevk edildi. Kahramanmaraş dahil 7 ildeki operasyonda silahlar ve mermiler ele geçirildi.
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.