© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Akademi’nin Güz Döneminde Eğitimler Başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kahramanmaraş Akademi” 15 farklı atölyede 497 kursiyerle güz dönemine başladı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin tarih kokan dersliklerinde ilk haftayı geride bırakan eğitimler, yoğun ilgiyle gerçekleşiyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kahramanmaraş Akademi” güz dönemiyle birlikte eğitimlere başladı. Türk Edebiyatının önemli şahsiyetlerinin eğitim aldığı Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tarihi dersliklerinde 15 farklı atölye düzenleniyor. Yazı Atölyesi, Proje Atölyesi, Dergi Atölyesi, Düşünce Atölyesi, Roman Yazım Atölyesi, Sosyolojinin Temel Kavramları, Yeni Medya ve İletişim, Safahat Okumaları, Diksiyon Atölyesi, Öykü Atölyesi, Sinema ve Felsefe Atölyesi, Varoluşsal Düşünce Atölyesi, Bilim Tarihi, Yunus Emre Okumaları ve Türk Düşünce Tarihi atölyelerinin yer aldığı eğitimler ilk haftayı geride bıraktı. Güz döneminde toplamda 428 kursiyerin eğitim alacağı Kahramanmaraş Akademi, yılsonuna kadar devam edecek.

 

Tarihi Yapıda Yeniden Eğitim Veriliyor

Akademi’nin Diksiyon Atölyesi eğitmeni Dr. Esra Kirik açıklamasında, “Eğitimlerimize bu dönemde hızla başladık. Öğrencilerimiz dersleri ilgiyle takip ediyorlar. Bizler burada etkili iletişim dersi veriyoruz. Nefes ve duygu kontrolü gibi teknik eğitimlerimizle iletişim becerilerini ve konuşma pratiklerini iyileştirmeye çalışıyoruz. Ben özellikle bu tarihi mekanı ve ambiyansı yeniden eğitime açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Kişisel Gelişimimize Katkı Sağlıyor”

Kursiyerler ise düzenlenen eğitim programlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İngilizce Öğretmeni Ali Yer,“Bu kursa katılmamızın sebebi öğrencilerimizle daha etkili iletişim kurmak oldu. Daha verimli ders işlemek, bilgileri daha kalıcı öğretebilmek istedik. Bu konuda bu fırsatı bize sağladığı için büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuşurken Mali Müşavir Fatma Sönmez ise, “Akademiyi uzun bir süredir takip ediyorum. Bir önceki dönemde de proje atölyesine katıldım. Burada aldığımız teknik eğitimler, mesleki becerilerimize ve kişisel gelişimimize katkı sağlıyor” görüşlerini aktardı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER