© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Akademi'de Eğitimler Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kahramanmaraş Akademi” yaz döneminde de öğrencilerden tam not aldı. Prof. Dr. Orhan Doğan: “Alanında uzman birçok eğitimci arkadaşımızla birlikte akademik bilgiler ışığında eğitimler verdik. Başkan Güngör’ün böyle bir vizyon ortaya koymasını çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kahramanmaraş Akademi” 9 farklı atölyede yaklaşık 500 öğrenciyle yaz dönemi eğitimlerini tamamladı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen eğitimlere kursiyerler dönem boyunca yoğun bir ilgi gösterdi. Sertifikalarını alan öğrenciler ise eğitimlerden memnuniyetlerini ifade etti. Uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimlerin akademik hayatlarına pozitif katkı sağladığını ifade eden kursiyerler, Kahramanmaraş Akademi’yi ‘küçük bir üniversite’ olarak nitelendiriyor.

 

Şehir Kimliğine Katkıda Bulunuyor

Türk Düşünce Tarihi atölyesi kursiyerlerinden Yüksek Lisans öğrencisi Esra Lokmacı: “Kendi üniversitemde Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmaktayım. Yaz döneminde Türk Düşünce Tarihi alanında kendimi geliştirmek amacıyla başvuru yaptım. Burada üniversitenin bir eğitiminde gibiyiz. Bizler için son derece faydalı oluyor. Bana kattıkları şeylerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımın buraya gelmesini ve bu güzel ortamda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Bir diğer kursiyer Mustafa Sözüyatarlar ise: “Tarihi bir mekanda ders işliyoruz. Türk Düşünce Tarihi atölyesini, Türk düşüncesinde çok önemli bir yere sahip güzel insanların okulunda gerçekleştirmemiz ayrıca kıymetli” dedi.

 

Akademi Başkan Güngör ile Kurumsallık Kazanıyor

Türk Düşünce Tarihi eğitmeni KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan ise yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün nezdinde bir irade ortaya koyularak şehir kimliğine katkıda bulunacak bir eğitim programı oluşturuldu. Kahramanmaraş Akademi’de alanında uzman eğitmen arkadaşımızla Robotik Kodlama’dan, Hüsn-i Hat’a kadar pek çok atölye eğitimleri gerçekleştirdik. Bu güzide mekânda gerçekleşen programların kurumsallaşması noktasında önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER