Kahramanmaraş Ağustos Fuarı’na Yoğun İlgi: 1,1 Milyon Ziyaretçi ile Rekor Kırıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 yıl aradan sonra yeniden hayata geçirilen Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, büyük bir başarıya imza atarak ziyaretçi rekoru kırdı. KAFUM Fuar Alanı'nda 23 gün boyunca devam eden etkinlik, 1 milyon 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Kahramanmaraşlıların yanı sıra Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana ve Kayseri gibi çevre illerden de yoğun katılım gerçekleşti.
6 Şubat depremlerinin ardından vatandaşların moralini yükseltmek, depremzede esnaflara destek sağlamak ve şehrin değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen fuar, geniş bir etkinlik yelpazesi sundu. Etkinlikler arasında 14 büyük konser, 5 çocuk tiyatrosu ve 5 açık hava sineması yer aldı. Kıraç, Yavuz Bingöl, Mustafa Keser gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler, büyük ilgi gördü. Ayrıca çocuklar için hazırlanan tiyatro gösterileri ve panayır çadırı, fuarın neşesini artırdı.
Fuar süresince el sanatları, takı tasarımı, ebru sanatı gibi birçok deneyim alanı vatandaşlarla buluştu. Eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, fuar alanında kurulan 170 stantta esnaflar ürünlerini sergileme imkanı buldu. Lunapark ise her yaştan katılımcının ilgisini çekti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, fuarın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, fuarın hemşehriler arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, fuarın önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini ifade etti. Başkan Görgel, fuara katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, fuarın şehre kattığı değeri vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.