Kahramanmaraş 2. Uluslararası Bisiklet Yarışması’na Ev Sahipliği Yapacak!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle 5 - 6 Temmuz tarihlerinde 2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması düzenlenecek. Organizasyona Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden sporcuların yanı sıra Yunanistan, Özbekistan, Nepal, İngiltere ve İran gibi 8 farklı ülkeden 150’nin üzerinde profesyonel bisikletçi katılacak.
Spor şehri olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Kahramanmaraş, ulusal ve uluslararası düzeydeki organizasyonlara ev sahipliği yaparak adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışması, 5 - 6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Organizasyona Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden sporcuların yanı sıra Yunanistan, Özbekistan, Nepal, İngiltere ve İran gibi 8 farklı ülkeden 150’nin üzerinde profesyonel bisikletçi katılacak. İki gün sürecek yarışlar, hem şehre spor turizmi açısından katkı sunacak hem de Kahramanmaraş’ın doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtma fırsatı oluşturacak.
İki Gün, İki Ayrı Etap
Yarışlar her iki gün de sabah saat 09.00’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’ndan başlayacak. Cumartesi günü sporcular, Kahramanmaraş’ın simge rotalarından biri olan Edebiyat Yolu’nda pedal çevirecek. Pazar günü ise bisikletçiler, Şehir Merkezi – Türkoğlu – Narlı güzergâhı boyunca kıyasıya mücadele verecek. Yarışların ardından 6 Temmuz Pazar günü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı üzerindeki Kahramanmaraş Adliyesi önünde gerçekleştirilecek ödül töreniyle organizasyon sona erecek. Etkinlikte dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilecek.
Spor ve Tanıtım İç İçe
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, organizasyonun şehre sportif anlamda hareketlilik kazandırmasının yanı sıra şehrin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, vatandaşlar yarış güzergâhlarında hem sporcuları desteklemeye hem de bu heyecana ortak olmaya davet edildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.