Jandarmadan 28 ilde DEAŞ operasyonu! 83 şüpheli yakalandı
Kahramanmaraş HaberleriJandarma ekipleri 28 ilde DEAŞ operasyonu düzenledi. Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında olduğu operasyonlarda 83 şüpheli yakalandı. Detaylar burada.
Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 28 ilde operasyon düzenlendi. Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 83 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin örgütle bağlantıları ve finans faaliyetlerine ilişkin çeşitli tespitler yapıldı.
Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde gerçekleştirildi.
Gaziantep ve Şanlıurfa dahil 28 ilde operasyon
DEAŞ operasyonları; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muğla, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat illerinde yapıldı.
İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonların sonucunda 83 şüpheli gözaltına alındı.
DEAŞ bağlantıları ve finans trafiği mercek altında
Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalanan şüpheliler arasında DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen kişilerin bulunduğu bildirildi.
Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin, örgütle bağlantılı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla DEAŞ'a finansman sağladıkları yönünde tespitler yapıldı.
Ayrıca bazı şüphelilerin sosyal medya hesaplarını kullanarak DEAŞ'ın örgütsel propagandasını gerçekleştirdikleri belirlendi.
Örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi
Operasyonlar sırasında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, soruşturma açısından önem taşıdığı değerlendirilen çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi.
Jandarma ekiplerinin 28 ilde gerçekleştirdiği operasyon kapsamında yakalanan 83 şüpheliyle ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Ferhuş Taziyeevi Hizmete Açıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde hayata geçirilen taziyeevi, hizmete açıldı. Başkan Görgel, “Yeni tesisimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sporu Ali Kayası’nın Doğal Güzellikleriyle Buluşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 27 Eylül Pazar günü su sporları meraklılarını Ali Kayası’nda buluşturuyor. Saat 09.00’da EXPO alanı girişinde buluşacak olan vatandaşlar, daha sonra ise alana hareket ederek etkinlik alanına ulaşacak. Ali Kayası ve çevresini su üzerinden deneyimleme fırsatı sunması beklenen etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
Kahramanmaraş’ta İtfaiye Haftası Kutlandı: 11 Personele Plaket
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası’nı İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törenle kutladı. Törende, vatandaşların can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle görev yapan itfaiye personelinin önemi vurgulandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı’nın 2. Lig’deki Maratonu Başlıyor!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi Grup 15 1’nci hafta karşılaşmasında 27 Eylül Pazar günü Zeugma Gaziantep Spor ile karşı karşıya gelecek. Saat 13.00’da başlayacak olan karşılaşma Merkez 1 Spor Kompleksi’nde oynanacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kritik karşılaşmaya tüm vatandaşların davetli olduğu bildirildi.
Kahramanmaraş’ta operasyonların bilançosu belli oldu: Uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta jandarmanın iki ayrı operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonlarında 11 kişi tutuklandı.
Kahramanmaraş Kalesi’nde Milli Maç Heyecanında Tek Yürek Olalım!
Büyükşehir Belediyesi, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında saat 21.45’te Fransa ile karşılaşacağı müsabakayı Kahramanmaraş Kalesi’nde kuracağı dev ekrana taşıyacak. Milli maç öncesinde ise saat 20.30’da şehrin sevilen seslerinden Süleyman Güçlü ise katılımcılara müzik ziyafeti sunacak.