© Haber Hanesi 2014 - 2025

İmran Kılıç Köprüsünde Son Aşamaya Gelindi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İmran Kılıç Bulvarı ve Köprüsü projesinde sona gelindi. 5 kilometrelik bulvarda dolgu çalışmaları tamamlanırken, 7 ayaklı 210 metre uzunluğundaki köprüde de son kirişler monte ediliyor.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, 5 kilometre uzunluğa sahip bulvarı ve 210 metre uzunluğa sahip köprüyü kapsayan İmran Kılıç Bulvarı ve Köprüsü’nde çalışmalar süratle devam ediyor. Şehrin kuzeyi ile güneyini bağlayacak proje kapsamında oluşturulan yeni güzergahta kaya dolguları 10 metre yüksekliğe kadar ulaştı. 210 metre uzunluğundaki 7 ayaklı köprüde de son kirişlerin montajı sürüyor.

 

75 Milyon TL’lik Yatırım

Sürdürülen 75 Milyon TL’lik yatırım ile ilgili olarak Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizin ulaşım ağını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda Sır Barajı üzerinde, şehrimizin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak İmran Kılıç Bulvarı ve Köprüsü projesinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni oluşturulan güzergâhta kaya dolgu yüksekliği 10 metreye ulaştı. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 210 metre uzunluğunda 7 ayaklı köprüde de son kirişlerin montajı sürüyor. Bu proje ile bölge ulaşımında önemli bir rahatlama ve tasarruf imkânı sağlanacak” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

TÜM HABERLER