İlçedeki Tüm Öğrencilere Kurtuluş Savaşındaki Türkoğlu İlçesinin Önemi Anlatıldı
GÜNDEMTürkoğlu Belediyesi, Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında “Benim İlçem, Benim Tarihim” adlı proje kapsamında yine bir ilki gerçekleştirdi.
8 Şubat tarihinde kurtuluş etkinlikleri kapsamında başlayan ilk konferans toplamda 46 okulda, 46 konferansla 5000 öğrenciye, din görevlileri, kamu çalışanları ve vatandaşlara Tarihçi Yazar Mehmet Işık tarafından Kurtuluş Savaşındaki Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesinin önemi anlatıldı. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Kurtuluş Savaşında Türkoğlu konulu 'Benim İlçem, Benim Tarihim,” adlı konferansı ilçede büyük ilgi gördü.
Türkoğlu’nun 9 bin 500 yıllık tarihi ve kurtuluş savaşındaki milli mücadeledeki rolünü, ilçeye bağlı tüm lise ve ortaokullarda öğrencilere sunum yapıldığını anlatan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş: “Hedefimiz, tarihini bilen, değerlerine hürmetkar gençler yetiştirmek. Çünkü gelecek onların elinde yükselecek. Mehmet Işık hocamızı hayranlıkla izledik. Geçmişimizle ne kadar övünsek az olur. Şanlı tarihin torunlarıyız.
2014 yılından bu yana, Kahramanmaraş'ın en güzel ilçesi olan Türkoğlu'muzun, kurtuluş savaşına yaptığı katkılar ve kazanımlar yapan o şehitlerin torunları olarak, yeni nesillere anlatmak için mücadele veriyoruz. Yeni projelerle de gerek konferanslar yaparak, gerekse kitaplar dağıtarak anlatmaya da devam edeceğiz.” diyerek konuştu.
Tarihçi Mehmet Işık ise: “Türkoğlu ilçemizin, Gavur gölünün, 9 bin yıllık bilinen tarihi var, bundan da önemlisi 1919 dan günümüze önemli bir tarihi var, özellikle kurtuluş savaşında, Bababurun'da verdiği mücadele de kurtuluş destanı yazılmıştır.
Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Bertiz çetelerinin bölge halkının Fransızları ilimize sokmamak için burada verdiği mücadeleyi yakın tarihimizi çocuklarımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor.
Türkoğlu ilçemizde gezilecek, görülecek tarihi yerler var. Buraları turizme kazandırmamız gerekiyor. Bunun için hep beraber çalışmamız gerekiyor,” konferansımızın asıl hedefi ve konusu bu, diyerek konuştu.
Konferansa katılım sağlayan 1000 öğrenciye kitaplar hediye edildi.
Program sonunda, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Tarihçi yazar Mehmet Işık hocaya bir teşekkür plaketi sundu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.