Hidroelektrik Santralleri (HES) Meclis Gündeminde
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2002 – 2020 yılları arasını kapsayan AKP Hükümetleri döneminde Hidroelektrik Santrallerinin(HES) mevcut ve bekleyen ruhsat sayısını, kaçının faal durumda olduğunu, bölgesel olarak dağılımını ve ülkenin elektrik ihtiyacının ne kadarını karşıladığına dair Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Hidroelektrik Santrallerine dair resmi bilgi talebiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sundu.
AKTİF SANTRALLER ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE KAÇINI KARŞILIYOR?
Ali Öztunç’un kamuoyu adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;
1-2002 – 2020 yılları arasında kaç şirkete Hidroelektrik Santral ruhsat izni verilmiştir? Bu şirketlerden kaçı yabancı menşeilidir? Bu Hidroelektrik Santrallerinden kaç tanesi faal durumdadır?
2-Hali hazırda Bakanlığa Hidroelektrik Santral ruhsat izni almak için başvurusu bekleyen firma sayısı kaçtır?
3-Ülkemizdeki Hidroelektrik Santrallerin bölgesel olarak dağılımı nasıldır?
4-2020 yılında Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren Hidroelektrik Santrallerinden kaç kilovatsaat elektrik üretimi yapılmıştır? Elde edilen elektrik üretimi Türkiye’nin elektrik ihtiyacının % kaçını karşılamaktadır?
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.