Hava Sıcaklıkları Artıyor: Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarıları
GÜNDEMMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Hava Durumu ve Sıcaklık Tahminleri
- Batı ve İç Kesimler: Mevsim normallerinde seyredecek.
- Doğu Kesimler: Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görülecek.
Rüzgar Uyarıları
Rüzgarın genellikle güney yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
Bölgelerimizde Hava Durumu
- Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- Ege: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.
- Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- İç Anadolu: Eskişehir dışında parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
- Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
- Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Denizlerde Hava Durumu
Fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de rüzgar genellikle 2 ila 5 kuvvetinde esecek, dalga yüksekliği ise 1,0 ila 2,0 metre arasında olacak. Van Gölü'nde ise rüzgarın güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde esmesi ve dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre olması bekleniyor.
Bu tahminler doğrultusunda, özellikle sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.