© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gürbüz - İçme Suyu Hattı Yenilendiğinde Sıkıntıları Aşacağız

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, asrın felaketinin, kentin altyapısında yol açtığı ciddi tahribat nedeniyle su sıkıntıları yaşandığını hatırlatarak, “İçme suyu isale hattının yenilenmesiyle bu sıkıntıları aşacağız” dedi.

Başkan Gürbüz, kentte, 6 Şubat’tan bu güne kadar 20 bin adet arıza ve su patlağı ihbarı yapıldığını söyledi.
‘Depremin yıkıcılığı doğal olarak görünen, yani çöken üst yapılarla ölçülüyor ama görünmeyen, yani altyapıdaki tahribatı da çok büyüktü’ diyen Başkan Gürbüz, su kesintilerinin en büyük sebebinin de bu tahribattan kaynaklandığına dikkati çekti.

Başkan Gürbüz, şehrin içme suyu altyapısının yenilendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
Elbistan’da en büyük hasarı gören şeylerden biri de su hatlarıydı. Depremden bu yana tam 20 bin patlak ihbarı yapıldı ve hepimizin canını sıkan su kesintilerinin sebebi de maalesef bu. Altyapıdan sorumlu Büyükşehir Belediyemize bağlı KASKİ ekipleri bu kapsamda Esentepe, Tepebaşı ve Bahçelievler mahallelerimizde altyapıyı tamamen yeniledi. Biz de isale hattı yenilemesinin bittiği yerlerde asfaltlama çalışmalarına hızlıca başladık.”
İlçe merkezindeki tüm içme suyu hatlarının aşama aşama yenileneceğine vurgu yapan Gürbüz, “Bu mahallelerin ardından merkezdeki tüm mahallelerimizde KASKİ ekipleri tarafından hatların yenilenme çalışmaları yapılacak ve Allah’ın izniyle yaşadığımız bu sıkıntıyı aşmış olacağız. Asrın felaketi dediğimiz zaman bazen abarttığımız düşünülüyor ama yaşadıklarımız ve mücadele etmek zorunda kaldıklarımızı yaşamayanın anlayabilmesi çok zor. Ama başta cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve memleket sevgimizle aşamayacağımız sıkıntı yok” değerlendirmesinde bulundu.
2023’ün, Elbistan’ın yeniden inşa edildiği yıl olacağını söyleyen Başkan Gürbüz, sözlerini, “Hemşerilerimden çok az daha sabretmelerini istiyorum. Daha önce de defalarca demiştim. Bütün işler bitip, ortaya çıkan Elbistan’ı gördüğünüzde daha iyi anlaşılacak eminim. Tarih, 2023 senesini Elbistan’ın yıkıldığı değil, her anlamda çok sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiği sene olarak yazacak. Göreceksiniz” cümleleri ile tamamladı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 20 Farklı Noktada Sürdürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt mesaisini yeni haftada da 3 ilçe ve 20 farklı noktada sürdürecek. Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Elbistan’da bulvar ve caddeler sıcak asfaltla yenilenerek ulaşım standardı iyileştirilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Onikişubat Kâtip Çelebi Caddesi’ni Asfaltlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Abdülhamit Han Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda Piri Reis Mahallesi’ne bağlantı sağlayan Kâtip Çelebi Caddesi’ni sıcak asfalt ile kaplıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Güç Katacak Bir Köprü Daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Karşıyaka Mahallesi’ndeki eski köprü yerine 15 metre genişliğinde, 17 metre uzunluğunda 4 şeritli son derece modern, dayanıklı ve geniş yeni bir köprü kazandırıyor.

Yaz Tatilinde Üretkenliğin Adresi Genç KAMEK Kursları Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Genç KAMEK Yaz Dönemi Kursları, bu yıl da gençlerin yaz tatilini üreterek ve öğrenerek değerlendirmesine vesile oldu. 13 – 18 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilen 24 farklı branşta 552 genç sanat, dil ve teknoloji alanlarında yeni beceriler kazandı.

Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisiyle 6 İlçenin Yol Yatırımlarına Güç Katılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de 800 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisi, saatte 240 ton, ayda ise 60 bin ton sıcak asfalt üretim kapasitesiyle bölgedeki yol yatırımlarına güç katıyor. Tesis ile Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın’daki çalışmalar daha hızlı, planlı ve ekonomik şekilde yürütülüyor.

Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti

Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER