© Haber Hanesi 2014 - 2025

Güngör ve Ünlüer, İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Mükerrem Ünlüer ile Göksun, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımıza 82 bin kalıcı konut ve 30 bin de köy evi inşa ediliyor. Hamdolsun kalıcı konutlarımız hızla yükseliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın kalıcı konutların teslimi noktasında belirlediği 1 yıllık hedef doğrultusunda çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah bir yıl içerisinde kalıcı konutların büyük bir çoğunluğu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile Göksun, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit’te bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın da yer aldığı programda Başkan Güngör ve Vali Ünlüer, Göksun’da Yantepe ve Elbistan’da Karaelbistan TOKİ Konutlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kalıcı konutların son durumuna ilişkin bilgi alan heyetin sonraki durağı ise Ekinözü oldu. Ekinözü’nde mahalle konağı, kaymakamlık, aşağı ve yukarı içmeler ile sağlık turizm tesisinde incelemelerde bulunan heyet, ziyaretlerini Nurhak’ta sürdürdü. Hükümet Konağı, Merkez Camii, Atıksu Arıtma Tesisi, Kullar ve Tatlar mahalleleri ile Kaletepe Üs Bölgesi’ni ziyaret eden Başkan Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ve beraberindeki heyet, son olarak Çağlayancerit’e geçti. Çağlayancerit Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, ilçeye kazandırılan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde de incelemelerde bulundu.

 

Kalıcı Konutlar Belirlenen Sürede Bitirilecek

Elbistan’da yapımı devam eden kalıcı konut alanında gerçekleştirilen incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, “Elbistan ilçemizdeki kalıcı konutlarda incelemelerde bulunduk. Yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgiler aldık. İnşallah kalıcı konutlar taahhüt edilen sürede bitirilerek hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

 

Ekim Ayı İçerisinde Konutların Teslimine Başlanacak

Kalıcı konutların hızla yükseldiğini ve hedeflenen sürede tamamlanacağını vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, Sayın Valimizle birlikte Göksun ve Elbistan’da yapımı devam eden TOKİ Konutlarını mahalinde inceledik. Kahramanmaraş’ımıza 82 bin kalıcı konut ve 30 bin de köy evi inşa ediliyor. Hamdolsun kalıcı konutlarımız hızla yükseliyor. Göksun’da bin 500 konutumuz tamamlanmak üzere. Elbistan’ımızda da 3 bin 616 konut yapılıyor. TOKİ çok yoğun bir çalışma yapıyor. Yetkililer Ekim ayı içerisinde konutların bir kısmının teslim edileceğini belirtti. Bu da bizim için son derece mutluluk verici. Sayın Cumhurbaşkanımızın kalıcı konutların teslimi noktasında belirlediği 1 yıllık hedef doğrultusunda çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah bir yıl içerisinde kalıcı konutların büyük bir çoğunluğu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.

 

Çağlayancerit Cevizi’nin Katma Değerini Artırıyoruz

Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde gerçekleştirilen incelemeler sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyemiz ve DOĞAKA iş birliğiyle ilçemize kazandırdığımız Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisinde incelemelerde bulunduk. Geçtiğimiz yıl hizmete giren tesis, ilçemiz ve bölge için son derece önemli bir yatırım. Şehrimizde AB coğrafi işareti alan ilk ürün olan Çağlayancerit Cevizi’nin katma değerini artırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu tesis de cevizin katma değerinin artırılmasına son derece katkı sağlayacak. Üreticilerimize ve tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çağlayancerit İçin Önemli Bir Yatırım

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, “Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi, ilçemiz için son derece önemli bir yatırım. İnşallah tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında cevizimizin katma değerini daha da artıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör başta olmak üzere emeği geçen her

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş'ta Gıda Fabrikasında Büyük Yangın! Kara Dumanlar Kenti Kapladı

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren bir gıda firmasının bahçesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Plastik kasaların alev almasıyla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, yükselen siyah dumanlar kentin birçok noktasından görüldü.

Kahramanmaraş'ta Feci Kaza! Otomobil KGYS Direğine Çarptı, 2 Kişi Ağır Yaralandı

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Batı Çevre Yolu'nda otomobil KGYS direğine çarptı. Kazada 2 kişi ağır yaralandı. İnceleme başlatıldı.

Başkan Akpınar'ın Sözü Yerine Geliyor: Karagöl-Çobanlı Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Karagöl ile Çobanlı mahalleleri arasındaki ana grup bağlantı yolunda yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya geçildi. Bölge ulaşımı açısından büyük önem taşıyan güzergahta yol genişletme, iyileştirme ve zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sathi kaplama çalışmalarına başlandı.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısı Davasında Kritik Aşama! Dijital Deliller Dosyaya Girdi

Kahramanmaraş'taki okul saldırısı davasında kritik gelişme. Dijital deliller iddianameye girdi, mahkeme dosyayı kabul ederek yargılamayı başlattı.

Başkan Akpınar, Restorasyonu Tamamlanan Tarihî Çarşıda İncelemelerde Bulundu

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, 6 Şubat depremlerinde büyük yara alan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde restorasyonu tamamlanan Tarihî Kapalı Çarşı’nın Ayakkabıcılar Çarşısı ve Tarihî Bezirgân Çarşısı bölümlerini ziyaret ederek esnafla bir araya geldi.

Kahramanmaraş'ta Kayıp Çocuktan Acı Haber! Sulama Kanalında Bulundu, Kurtarılamadı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde kaybolduktan sonra sulama kanalında bulunan 9 yaşındaki İbrahim Şeker, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜM HABERLER