Güngör -İtfaiye Teşkilatımızla Gurur Duyuyoruz
GÜNDEMBir süredir artış gösteren yangınlara başarılı müdahaleler gerçekleştiren İtfaiye teşkilatını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ülkemizde farklı bölgelerde yangınlar meydana geldi. Oralarda tüm itfaiye teşkilatları ve diğer birimler kahramanca mücadele ettiler. Can kayıplarımız oldu, yaralılarımız oldu. Rabbim ülkemize milletimize acı, afet göstermesin” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışanlar ile bir araya geldi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Köfte’nin de katıldığı ziyarette ekiplerle bir süre sohbet eden Başkan Güngör, şehir içinde ve dışında gösterdikleri başarılar dolayısıyla itfaiye personeline tebriklerini iletti. Yeni hizmet birimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güngör açıklamasında, “Bugün İtfaiye teşkilatımızla buluştuk. İtfaiyemizin her zaman hazır olması için altyapı, insan kaynakları, araç gereç bunların değerlendirmesini yaptık. Şehrimizde yangın noktasında alınabilecek tüm önlemleri alıyoruz, almayı da sürdüreceğiz” diye konuştu.
Tüm Ekipler Özveriyle Çalışıyor
Konuşmasının devamında yangın afet bölgelerinde ekiplerin özverili çalışmasına değinen Başkan Hayrettin Güngör, “Türkiye’mizde son günlerde yaşadığımız yangınlara canla başla müdahale eden tüm ekiplerimize, itfaiye teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Şu anda birçok yerde yangınların kontrol altına alınmış olması memnuniyet verici. Afetlerde can kayıplarımız oldu, yaralılarımız oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kahramanmaraş’ımız da tabii sanayi şehri olması münasebetiyle, fabrika yangınları yaşanabiliyor. Tabi gönül istiyor ki hiç afet yaşamayalım. Ancak bu yangınlarda da ekiplerimiz yeterlilikleri ve kabiliyetleriyle gerçekten çok ciddi bir emek sarf ediyorlar. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Umut Yılmaz Arıl Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmak ve projeleri paylaşmak amacıyla düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Arıl Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Yılmaz, “İlçemizin geleceğini birlikte şekillendiriyoruz” dedi.
Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanı Seçildi
SANKO Holding ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanlığı görevine seçildi. Konukoğlu, sektörün yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda ortak akıl ve iş birliğiyle çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.