© Haber Hanesi 2014 - 2025

Güngör - Birbirimizi Kalpten Görüyoruz

Görme engelli vatandaşlar için beyaz baston dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün görme engelli kardeşlerimize 100 adet beyaz baston dağıtımı gerçekleştirdik. Belediye hizmetlerinde ve günlük hayattaki ihtiyaçlarında kardeşlerimizin her zaman yanındayız, onların emrindeyiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör eşi Leyla Güngör ile birlikte beyaz baston dağıtım töreninde görme engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Kültür Park’ta gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte, 100 adet beyaz bastonun dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası konuşan Türkiye Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Çakmak, “Beyaz bastonlar engellilerin gören gözüdür. Devletimiz de vatandaşının gören gözüne destek olmak için elinden geleni her daim yapıyor. Allah devletimizden, milletimizden, başkanımızdan razı olsun. Hayrettin Güngör Başkanımın her zaman yanımızda olduğunu biliyorum” diye konuştu. Sözlerinin devamında “Biz onu göremesek de o bizleri görüyor” diyen Çakmak’a, “Görme engelli kardeşlerimizle birbirimizi kalp gözüyle görüyoruz” cevabını veren Başkan Güngör, yürekleri ısıtan bir an yaşattı.

 

Yerel Yönetimde Önceliğimiz Erişebilirlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise dağıtım töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün görme engelliler derneğimizde başkanımızla, üyelerimizle birlikte çok kıymetli hemşerilerimize beyaz baston hediye ettik. Hem devlet olarak, hem de yerel yönetimler olarak sosyal devlet ilkesiyle bütün dezavantajlı sosyal gruplara, hemşerilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bugün 100 tane beyaz bastonu kendilerine hediye ettik. Kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak önemli malzemeler. Belediye hizmetlerinde erişilebilirliğe son derece önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 60 noktada sesli sinyalizasyon sistemini oluşturmuştuk, sayısını da artırmaya çalışıyoruz. Özellikle toplu taşımada çok iyi bir noktadayız. Görme engelli kardeşlerimizin her ihtiyaç duyduklarında yanındayız, onların emrindeyiz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER