Göksun'da Eba Noktaları Artıyor
GÜNDEMGöksun Belediyesi, eğitimin uzaktan yapıldığı Koranavirüs (COVID-19) salgını sürecinde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ya erişimini sağlamak için EBA Destek Noktası kurma çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri daha önce hayata geçirdiği 16 bilgisayarlı iki bilişim sınıfı ve iki mobil araç’tan sonra 10 bilgisayarlı yeni bir bilişim sınıfını daha öğrencilerin hizmetine sundu.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, beraberinde İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile birlikte Göksun Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan EBA Destek Noktasını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.
Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını ve iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmalarını isteyen Milletvekili Habibe Öçal, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bugün Göksun Belediyesi tarafından açılan EBA destek noktalarından birindeyiz. Pandemiden dolayı uzaktan eğitim noktasında öğrencilerimizin derslerine, eğitime erişilebilirlik noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada bütün kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle birlikte biz öğrencilerimizin eğitimden geri kalmamaları noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Burada yine öğrencilerimizin kesintisiz eğitim alabilmeleri için internete erişimlerinin hızlandırılması amacı ile EBA destek noktamızı kurduk. Çocuklarımız burada eğitimlerini almaktalar. Onlara düşen derslerine sıkı sıkıya çalışmak, iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmaktır. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Göksun’da eğitime çok büyük destek vermekte. Aynı şekilde eğitimin kesintiye uğramaması için gayretli çalışmalarından dolayı ilçe Kaymakamımız ve diğer ilgililerde teşekkür ediyorum.”
Göksun Belediyesinin eğitime desteğini sürdüreceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitim sürecinde Göksun Belediyesi olarak, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile işbirliğine gidiyoruz. Bilgisayar ve interneti olmayan öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için adeta bir seferberlik başlattık. İlçemiz kırsalında internet erişim sorunu yaşanan bölgelere mobil araçlarımızla EBA destek noktası oluşturduk. İlçe merkezimizde de yine bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için EBA destek sınıfları oluşturuyoruz. Amacımız öğrencilerimizin eğitimde geri kalmamalarıdır. Bu zor günlerde Göksun Belediyesinin bütün imkânları ile eğitime destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
EBA destek sınıfında derse katılan öğrenciler de sağlanan imkânlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Milletvekili Öçal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte okul bünyesinde oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından örnek gösterilen uygulama mescidini inceledi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.