Göksun Belediyesi Elli Bin Fidan Dağıttı
GÜNDEMGöksun Belediyesi, ilçede orman varlığını artırmanın yanı sıra, toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve yarınlara daha yeşil bir miras bırakabilmek amacıyla 50 bin fidan dağıttı.
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleri sonucu Orman Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen 50 bin çam ve sedir fidanı, ilçe merkezinde üç noktada kurulan çadırlar ile mahalle muhtarları aracılığıyla vatandaşlara dağıtıldı.
İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ile birlikte dağıtım noktalarında vatandaşlara fidan dağıtımı yapan Başkan Aydın, toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirerek çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve yarınlara daha yeşil bir miras bırakmayı hedeflediklerini söyledi.
Göksun’un orman varlığını korumak ve yeni fidanları toprakla buluşturarak daha yeşil bir şehir haline getirmek için gayret ettiklerini belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Göksun belediyesi olarak ‘Daha Yeşil Bir Göksun’ sloganı ile temin ettiğimiz 50 bin fidanın dağıtımını yapıyoruz. Bir memleketin iyi bir yurt olabilmesi için, oranın ormanlarla ve meyve ağaçları ile kaplı olması gerekir. Zaten önemli bir alanı ormanlarla kaplı olan ilçemizde orman varlığını artırmanın yanı sıra, toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve yarınlara daha yeşil bir miras bırakabilmek amacıyla şehrimizin muhtelif yerlerinde vatandaşlarımıza fidanlarımızı ulaştırdık. Birçok ayet ve hadiste, Allah ve Resulü’nün ağaca verdikleri değeri görüyoruz. Biz dağıtmış olduğumuz fidanlarla hem sevap kazanıyoruz hem de şehrimizi ağaçlandırıp yeşile büründürüyoruz.”
Belediye ekipleri tarafından dağıtılan fidanları alan vatandaşlar Başkan Aydın’a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.