Göksun Belediyesi Eğitime Katkı Sunmaya Sürdürüyor
GÜNDEMGöksun Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında başlattığı ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilere temel kırtasiye malzemesi hediye uygulamasına devam ediyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar ile birlikte 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Fatih ve İstiklal İlkokullarını ziyaret etti.
İlkokula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye setleri hediye eden Başkan Aydın, eğitim dostu belediye olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmaya, tüm eğitimci ve öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Dünya devletleri ile rekabet edebilmek için eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Yeni eğitim öğretim yılı vesilesiyle hem hayırlı olmasını temenni etmek hem de 2015 yılından buyana geleneksel olarak devam ettirdiğimiz eğitim materyalleri yardımını yapmak için buradayız. 2015 yılından buyana bu geleneğimizi devam ettiriyoruz sadece geçen yıl pandemi vesilesiyle gelememiştik. Pandemi sürecinde de EBA destek bilişim sınıfları ve mobil araçlar ile Kazanım Değerlendirme Testleri ile öğrencilerimizin yanında olduk. Okullarımızın yeniden açılması ile bugün büyük bir zevk ile gurur duyarak geldik ve minik yavrularımıza okula hoş geldiniz hediyesi ve her zaman onların yanında olduğumuz belirmek için temel kırtasiye seti hediye ediyoruz. Bugün aynı zamanda il milli eğitim müdürümüz ilçemizi ziyaret etti kendilerine bu ziyaretten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Yine eğitim-öğretim yılı içerisinde de Göksun Belediyesi olarak öğrencilerimize gerekli yardımları yapmayı taahhüt ediyoruz. Çünkü bizim geleceğimiz olan gençlerimizi çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Eğitimli toplum olmalıyız ki dünya devletleri ile yarış yapabilelim, rekabet yapabilelim. Bundan dolayı da bizim geleceğimiz olan gençlerimize ve öğrencilerimize çok daha iyi şartlarda sahip çıkıp onların en iyi şekilde yetişmelerini vesile olmak istiyoruz. bundan dolayı ben tekrar eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum, eğitimcilerimize de Allah'tan kolaylıklar diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.