© Haber Hanesi 2014 - 2025

GÖKSUN BELEDİYE HİZMET BİNASI İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Göksun Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl nisan ayında inşasına başlanan ve 112 yıllık ilçenin ilk belediye hizmet binası olma özelliği taşıyan 5 bin metrekare kapalı alana sahip Yeni Hizmet Binasının inşaatında sona gelindi.

Göksun tarihinin Belediye Hizmet Binası olarak projelendirilen ilk binasını inşa ettiklerini belirten Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yeni hizmet binasının iki ay içinde hizmete gireceğini söyledi.

 

Yeni hizmet binasının tüm detaylar düşünülerek projelendirildiğine işaret eden Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Ülkemizde belediyecilik denince hiç kuşkusuzuz ilk akla gelen isim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz bu göreve talip olduğumuz ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışını kendimize ilke edindik ve bu anlayışa göre hareket ederek projeler ürettik. Tarihi geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, 1907 yılında Sultan Abdülhamit Han’ın iradesi ile ilçe olan Göksun’u modern bir kent haline getirme hedefimize de Recep Tayyip Erdoğan belediyecilik anlayışı ile emin adımlarla yürüyoruz. Belediye hizmet binası projemiz ise bu anlayış ve hedefimizin ilk sırasında yer almaktadır. Göreve geldiğimizde hemen çalışmalarına başladığımız, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile 3 kat olarak planladığımız belediye hizmet binasını 2015 yılında projelendirdik. 2018 yılı nisan ayında yapımına başladığımız hizmet binası inşaatımız büyük oranda tamamlandı. İç mekanda taban döşemeler, asma tavan, sıva, boya, ısıtma, soğutma, kablolama işlerinin yapımı büyük oranda bitti. Dış cephe sıva işi tamamlandı, cephe kaplama son aşamasında. Yüklenici firma eksiklikleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan da çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Göksu Çayı’nın üzerindeki eski yapıları ve köprüleri kaldırarak üzerini açtık. İki ay içinde bitirmeyi planladığımız, belediye hizmet binamız, mimarisi ve kullanım alanlarıyla olduğu kadar Göksu Çayı’nın da içinden geçtiği modern peyzaja sahip bahçesiyle de eşsiz bir güzelliğe sahip olacak. Hizmet binamızın şimdiden tüm halkımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER