GİBTÜ’de Kültürel Buluşma: Uluslararası Öğrenciler Türk Mutfağını Keşfetti!
GÜNDEMGaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Erasmus+ KA152 - Youth Exchange programı kapsamında farklı ülkelerden 50’den fazla uluslararası öğrenciyi ağırladı. Azerbaycan, Portekiz, Ukrayna, Fas, Romanya, İtalya, Ürdün, Polonya ve Litvanya’dan gelen öğrenciler, geleneksel Gaziantep ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetme fırsatı buldu.
Etkinliğe GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir bizzat katılarak öğrencilerle bir araya geldi ve kültürel etkileşimi teşvik eden bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti. Rektör Demir, aynı zamanda mutfağa girerek öğrencilerle birlikte yöresel tariflerin hazırlanmasına destek verdi.
Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın’ın koordinasyonunda gerçekleşen atölyede, Yöresel Yaprak Sarma, Antep Tarhanası ve Osmanlı Şerbeti uluslararası öğrencilerle birlikte hazırlandı. Doç. Dr. İbrahim Çekiç ve Doç. Dr. Adem Ademoğlu, sürecin her aşamasında öğrencilerle birlikte çalışarak etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasına önemli katkılar sundu.
ÖĞRENCİLER GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞINI KEŞFETTİ!
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencilerinin rehberliğinde hazırlanan yemekler, öğrencilerin ortak çalışmasıyla tamamlandı ve ardından tadım etkinliği düzenlendi. Katılımcılar, yalnızca Türk mutfağının zengin lezzetlerini denemekle kalmadı, aynı zamanda yemeklerin kültürel hikayelerini öğrenme fırsatı buldu.
Portekizli Öğrenci, “Yaprak sarmayı ilk kez kendim sardım. Çok özen isteyen bir yemekmiş ama sonucu harikaydı!” diyerek deneyimini paylaştı. Polonyalı öğrenci ise, “Bu etkinlik sayesinde sadece yemek pişirmeyi değil, aynı zamanda Türk mutfağının nasıl bir aile ve paylaşım kültürüne dayandığını öğrendim,” ifadelerini kullandı.
Bir diğer katılımcı olan Ürdünlü öğrenci, Antep Tarhanası'nın tadının kendi ülkesindeki bazı yemekleri hatırlattığını belirterek, “Bu lezzet bana çocukluğumu anımsattı. Kültürlerimiz arasında ne kadar benzerlik olduğunu görmek beni çok mutlu etti,” dedi.
Osmanlı Şerbeti'ni ilk kez tadan Faslı öğrenci, “Bu kadar ferahlatıcı ve aromatik bir içecek beklemiyordum. Tarifini mutlaka ülkeme götürüp deneyeceğim,” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Etkinliğin sonunda, Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, öğrencilere Türk mutfağına dair hazırlanan tanıtım kitapçıklarını hediye ederek, kültürel etkileşimi destekleyen bu tür projelerin önemini vurguladı. Katılımcılar bu deneyimi unutulmaz olarak tanımlayarak, Türk mutfağı ve misafirperverliği hakkında çok daha derin bir anlayış kazandıklarını belirttiler. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini artırarak geleneksel Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.