© Haber Hanesi 2014 - 2025

Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi

Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunmasını sağlamak.

Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve ilimizde 02 Mart 2020 tarihinde uygulanmaya başlanan  “Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)” kapsamında; 

2022 yılı itibari ile aktif olarak faaliyette olan KAAN Uygulamasını kurumsal hale getirerek sürdürebilir kılmak, aynı zamanda var olan etkinliğini ve verimliliğini arttırmak amacıyla, ildeki özel güvenlik izni alınan üç yüz seksen yedi (387) noktadaki bin yedi yüz sekiz (1708) özel güvenlik görevlisi, yüz (100) Kişi/Kurum/Kuruluş Yetkilisi, on dört (14) Özel Güvenlik Şirket Yöneticisi, Meslek Yüksek Okullarında Özel Güvenlik İle ilgili bölümlerde eğitim gören yirmi iki (22) öğrenci ve iki (2) Öğretim Görevlisi ile üç yüz otuz bir (331) İl Emniyet Müdürlüğü genel kolluk personeline, 03-04-05 Mart 2022 tarihleri saatleri arasında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonu ile 07-08 Mart 2022 tarihlerinde Elbistan İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Misakı Milli Toplantı Salonunda, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığında görevli Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet ACAR, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet ÇERİBAŞ, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ali SEMERCİ, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Arif EMEKLİ ile İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından “KAAN Uygulaması Geliştirme Eğitimi” verilmiştir.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER