Gazze'de Açlık Krizi Derinleşiyor: 13 Yaşındaki Bir Çocuk Daha Hayatını Kaybetti!
GÜNDEMGazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramı devam ediyor. İsrail ordusunun 8 aydır süren saldırıları ve sınır kapılarını kapatmasıyla insani yardım girişleri engellenen Gazze'de bir çocuk daha açlık nedeniyle hayatını kaybetti. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, 13 yaşındaki Abdulkadir es-Serhi, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve sıvı kaybı sonucu yaşamını yitirdi.
WAFA'nın duyurduğu habere göre, Gazze Şeridi'nde açlıktan ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Ancak duyurulan sayının sadece hastanelere ulaşanları içerdiği ve birçok kişinin hastanelere ulaşamadan sessizce hayatını kaybettiği belirtildi.
İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki saldırılarını genişletmesi ve tüm hastaneleri hizmet dışı bırakmasıyla Gazze'deki sağlık durumunun kötüye gittiği vurgulandı. Daha önce de Deyr el-Belah kentinde yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle bir bebek hayatını kaybetmişti.
BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması, insani yardımları engellememesi ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin bölgeye girişine izin vermesi yönünde karar almıştı. Ancak Gazze'deki sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamen durma noktasına gelmesi, uluslararası toplumun müdahale çağrılarını daha da artırdı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce insan hayatını kaybederken, onbinlerce kişi de yaralandı. Özellikle çocukların ve kadınların hedef alındığı saldırılar, uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden olmaktadır.
3.5
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.